How to unblock your Noah?

Discuss the Creamware Noah

Moderators: valis, garyb

Post Reply
paugui
Posts: 62
Joined: Fri May 27, 2011 5:50 am

How to unblock your Noah?

Post by paugui »

Hi all

So... I just got a Creamware Noah EX! :D

I already have one, a Final Edition with the rare Meurer MiniMax controller, but felt it would be nice to add a second one, especially since I'm giving up on my Creamware Pro 12.

When I got the other one, I remember I had to contact Sonic Core to unblock the remaining plug-ins in my Creamware Noah EX, but I can't recall the entire process...

Is it something you can only do with the original editor?
I currently have a MacBook Pro with Mac OS 10.9, so if I need to use an older computer, I should start checking it to get the plug-ins unblocked very quickly :)
Also, what information does Sonic Core need to unblock the plug-ins, just the serial number or something more?


Thanks in advance,
Best regards

Paulo

Nebukadneser
Posts: 262
Joined: Tue Oct 01, 2002 4:00 pm
Location: Bergen, Norway

Re: How to unblock your Noah?

Post by Nebukadneser »

I think you can just download the remaining plugins from the SC site as they do not require a key for registration. I think I read somewhere that the final plugs were released free of charge after the platform was abandoned. I can´t verify as I purchased mine (Prodyssey and Pro 5), but the beta of Vectron requires no license. For installation, i dropped the OXE files in the correct folder (Install or oxe) under Noah, and the plugs were auomatically installed upon starting the NOAH remote sofware.

Neb

User avatar
garyb
Moderator
Posts: 22420
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: How to unblock your Noah?

Post by garyb »

write to support and provide your serial number. ask for a keyfile.

you MUST use XP or OSX10.2 or EARLIER to update the Noah.

paugui
Posts: 62
Joined: Fri May 27, 2011 5:50 am

Re: How to unblock your Noah?

Post by paugui »

Are you sure it must be OS 10.2 or earlier?

I am pretty sure that, when I did it with the other one, I used my old iMac with OS 10.4...

Have to see what to do as it seems I actually really need to reinstall the OS to get it to work (no audio available... :S).

User avatar
garyb
Moderator
Posts: 22420
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: How to unblock your Noah?

Post by garyb »

do what you want, maybe it will work. don't blame me if you end up with a brick.

remember, that software was written more than 10 years ago...

3dcandy
Posts: 20
Joined: Sat Apr 02, 2011 1:12 pm

Re: How to unblock your Noah?

Post by 3dcandy »

Win 10 x86 will update a Noah just under compatibility mode ;)
Not sure about osx

ste
Posts: 16
Joined: Tue Sep 11, 2018 7:21 am

Re: How to unblock your Noah?

Post by ste »

hello,
in windows xp it worked here, although a bit tricky. Synchronization did not work here...

Post Reply