Could this be an OmniSphere slayer ?

Please remember the terms of your membership agreement.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
User avatar
dante
Posts: 4143
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by dante »

Depends on price I spose - but at 1 euro....?. thats kinda freaky. Genesis Pro - coming this month.

https://youtu.be/QF--LJ3JREQ
Last edited by dante on Sun Feb 02, 2020 11:57 am, edited 1 time in total.

User avatar
valis
Posts: 5363
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by valis »

No beta knob that just follows and is happy with its portion?

jksuperstar
Posts: 1587
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by jksuperstar »

It certainly seems like fun. Although I do get a chuckle when in the interview he says "I always like a synth to have its own distinct sound, like as soon as you play it it's recognizable", and the very next thing out of his mouth is "it makes any sound possible".

User avatar
valis
Posts: 5363
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by valis »

I still get a kick out of the 'alpha' knob that controls all the other controls. :)

User avatar
yayajohn
Posts: 1321
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by yayajohn »

Release date March 12th if you haven't been following.

https://www.youtube.com/watch?v=_6K20nn7WEI

User avatar
spacef
Posts: 2749
Joined: Sun Jun 17, 2001 4:00 pm
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by spacef »

32 bits only (as in the decription) https://www.youtube.com/watch?v=QF--LJ3JREQ
As it is made in synthedit, it would need to be remade from scratch for a 64 bit or mac version.
Also, I wonder what will be the cpu usage (i don't have much experience in synthedit made synths).

Sounds really nice though, but unfortunately I will not be able to use it (it will not even appear in my Studio One daw / x64 and bridges are not really my way of work, I think they don't work in studio one anyways).
plug-ins for scope
SpaceF website
SC website

User avatar
dante
Posts: 4143
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by dante »

Same. I'm still waiting for IronAxe to have a 64 bit version.

User avatar
spacef
Posts: 2749
Joined: Sun Jun 17, 2001 4:00 pm
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by spacef »

it's disapointing because it is the 1st vst synth that would be compatible with scope sequencers (the fx version allows to route an audio signal to modulate parameters).
plug-ins for scope
SpaceF website
SC website

User avatar
Bud Weiser
Posts: 1688
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Location: nowhere land

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by Bud Weiser »

Such promo for a Synthedit VSTi ??? :-?

When made w/ SE,- it will NEVER be an Omnisphere slayer.

Doesn´t mean it´s not possible to create usable plugins w/ SE,- but C++ and other languages are definitely a different league.
I´d bet he bought CK modules which are the best to use instead the stock coming w/ SE.
But there will NEVER be a stable 64Bit version as long as Synthedit itself isn´t stable enough.
The best VSTs made w/ Synthedit are made w/ 3rd party modules, leaving only the GUI for Synthedit.
But also then, there are limitations.

:)

Bud

User avatar
dante
Posts: 4143
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by dante »

Bud Weiser wrote:
Fri Feb 14, 2020 2:01 pm
When made w/ SE,- it will NEVER be an Omnisphere slayer.
Bud
Yeah, Kinda missed that info before posting that description in title :lol: :lol: :lol:

User avatar
yayajohn
Posts: 1321
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by yayajohn »

Well I really don't care what it is made from if it gets great sounds. However if it eats up too much CPU juice it wil def be a deal breaker for me as my computer is old. I've run many 32bit bridged plugs on Reaper and never had an issue. (not at the same time though)
Still on Win7 though so maybe that is a factor.

User avatar
spacef
Posts: 2749
Joined: Sun Jun 17, 2001 4:00 pm
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by spacef »

yayajohn wrote:
Fri Feb 14, 2020 4:55 pm
Well I really don't care what it is made from if it gets great sounds. However if it eats up too much CPU juice it wil def be a deal breaker for me as my computer is old. I've run many 32bit bridged plugs on Reaper and never had an issue. (not at the same time though)
Still on Win7 though so maybe that is a factor.

I think Reaper and FL Studio can load both 32 and 64 bits plugins. it depends on each one's daw.
plug-ins for scope
SpaceF website
SC website

User avatar
valis
Posts: 5363
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by valis »

On Mac I use 32Lives & JBridgeM to convert (one is for AU & one for VST). There's no 32Lives on Windows, but JBridge is avail for Win VST wrapping: https://jstuff.wordpress.com/jbridge/

There's also Blue Cat's Patchwork and Plug & Mix Chainer just off the top of my head.

User avatar
dante
Posts: 4143
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by dante »

Unfortunately Reason only exposes its Rack as VST3 - and Harrison Mixbus can only see VST2 - so I cant use Reason plugins in Harrison. AFAIK There's no bridge that can do that realistically VST3 => VST2 - I spose its probably not possible due to VST3 having more functionality / API hooks. Whereas bridging from 32 bit to 64 bit is more of a one-to-one thing.

User avatar
valis
Posts: 5363
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by valis »

Ah, gotcha.

User avatar
Sounddesigner
Posts: 966
Joined: Sat Jun 02, 2007 11:06 pm

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by Sounddesigner »

For me the Omnisphere slayer is Tone2 Icarus 2 Synth-Workstation and soon Propellerheads Reason 11 Modular-Workstation. I love powerfull and highly flexible synth workstations like these. They sound great and are CPU-Efficient as well. But if i was just starting out building a Studio and had a very small budget then i would gladly pay the 1 Euro and buy this Genisis Pro. Much of todays Studio gear has gotten very affordable for all budget sizes wich is a great thing!

User avatar
dante
Posts: 4143
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Could this be an OmniSphere slayer ?

Post by dante »

Sounddesigner wrote:
Sun Feb 16, 2020 4:55 pm
For me the Omnisphere slayer is Tone2 Icarus 2 Synth-Workstation and soon Propellerheads Reason 11 Modular-Workstation.
What ‘Reason 11 Modular-Workstation ?’ There is some 3rd party Modular stuffs like A-Series Modular, and part 2 of same and I have Propheads Complex Modular, but that’s only monophonic.

I spose you could build a massive synth combinator inside any DAW using the Reason Rack VST - but I aint heard a no Reason 11 Modular-Workstation - so hook me up w/- a link !

Post Reply