[SOLD!] 4x Scope 15 DSP [SOLD!]

Have Scope hardware to sell or trade? NO DEALER POSTING ALLOWED.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

[SOLD!] 4x Scope 15 DSP [SOLD!]

Post by TOM.DJ » Thu Mar 20, 2014 12:14 am

Hi,

I'm thinking about selling my 4x Scope Proffessional 15 DSP cards
- breakout cables (tulip analogue,digital,midi in/out).
- Adat in/out
- The set of three cards, will ship with the Scope 5.1. software with all standard plug-ins.
- The stand alone card, will ship with scope 4.5 with all standard plug-ins.

As I only used 3 cards at the same time. One of them could be seen as spare part, it is almost not used (PowerPulsar 15dsp).
STDM Cables for use with 3 cards are included.
Excluding shipping costs from the Netherlands.

It is also possible to just, bid on the spare one, or the other 3 as one package.

Please give me a fair price, and they could be yours or you can place a bid through: http://www.ebay.nl/itm/281305619231

Thanks!
Last edited by TOM.DJ on Sun Apr 27, 2014 11:00 pm, edited 7 times in total.

User avatar
Bud Weiser
Posts: 1625
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Location: nowhere land

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by Bud Weiser » Thu Mar 20, 2014 1:39 am

TOM.DJ wrote:Hi,

I'm thinking about selling my 4x Scope 15 DSP cards (with breakout cables).

As I only used 3 cards at the same time, one of them could be seen as spare part, it is almost not used.
STDM Cables for use with 3 cards are included.
Excluding shipping costs from the Netherlands.

It is also possible to just, bid on the spare one, or the other 3 as one package.

Please give me a fair price, and they could be yours.

Thanks!
Pics ?
Software included,- only w/ the bundle of 3 cards,- or also for the spare card ?
The cards are Gen 1 or 2 ?
The breakout cables are cinch or balanced XLR audio I/Os ?
There are 2 ADAT I/Os or 3 ?

Some more info wouild help I think ...

Bud
S|C Scope/XITE-1 & S|C A16U, Scope PCI & CW A16U

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Thu Mar 20, 2014 1:55 am

Added some info. I don't know if they are gen 1 or 2.

Pics, you know how they look right ;-)
They are still inside my PC which is still being used in my studio, so 100% they work fine!

Tom

User avatar
Bud Weiser
Posts: 1625
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Location: nowhere land

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by Bud Weiser » Thu Mar 20, 2014 10:19 am

TOM.DJ wrote:Added some info. I don't know if they are gen 1 or 2.

Pics, you know how they look right ;-)
They are still inside my PC which is still being used in my studio, so 100% they work fine!

Tom
Gen 1 cards don´t go below 13ms in ULLI,- Gen 2 cards work w/ much lower latency.

I own a 15 DSP gen 2 card,- it has TWO (2) ADAT IN and TWO (2) ADAT Out ports and I can use it w/ 7 & 4ms in ULLI @44.1K.

There are Gen 1 cards which have THREE (3) ADAT I/Os even it doesn´t indicate it´s a Gen 1 for sure because the hardware I/O configuration is a matter of the I/O plate.
That´s why I wanted to see pics, you know ...
Mixing Gen1 and Gen2 cards make the Gen 2 card as slow as the Gen1 card and that´s not what I want.

Bud
S|C Scope/XITE-1 & S|C A16U, Scope PCI & CW A16U

User avatar
tlaskows
Posts: 1512
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by tlaskows » Fri Mar 21, 2014 3:32 pm

Sorry to hijack the thread, but I am having some trouble with my 3 scopes. One is an SRB.

How many STDM cables are you using?

When I use one, I can't max out the polyphony on synths and there's only so many I can load before it starts making a weird noise.

When I used 2 cables, I completely lost all synth output. May be a bad cable. I have enough connectors to make 5 cables, if required.

Thanks for your help,

-Tom

User avatar
Bud Weiser
Posts: 1625
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Location: nowhere land

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by Bud Weiser » Sun Mar 23, 2014 2:50 am

tlaskows wrote:Sorry to hijack the thread, but I am having some trouble with my 3 scopes. One is an SRB.

How many STDM cables are you using?

When I use one, I can't max out the polyphony on synths and there's only so many I can load before it starts making a weird noise.

When I used 2 cables, I completely lost all synth output. May be a bad cable. I have enough connectors to make 5 cables, if required.

Thanks for your help,

-Tom
I myself, I own only 1 PCI card and a XITE-1,- so no STDM cables at all.
I´d repost that question into the tech talk thread and I think you´ll get quick reply.

I´d wish I had a SRB 14 DSP booster PCI card in addition to my 15DSP card.

Bud
S|C Scope/XITE-1 & S|C A16U, Scope PCI & CW A16U

Scotty_123
Posts: 43
Joined: Fri Aug 16, 2013 4:20 am

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by Scotty_123 » Sun Mar 23, 2014 3:33 am

In terms of ull performance, mixing gen 1 and gen 2 in the same box will give both cards the ull speed options of the gen 2. Adding a Gen 1 card won't hurt in this regard. Where you introduce issues is with pci bandwidth which shows up in the verbs and larger modulars not wanting to load even though there may be a lot of dsp available.





Bud Weiser wrote:
TOM.DJ wrote:Added some info. I don't know if they are gen 1 or 2.

Pics, you know how they look right ;-)
They are still inside my PC which is still being used in my studio, so 100% they work fine!

Tom
Gen 1 cards don´t go below 13ms in ULLI,- Gen 2 cards work w/ much lower latency.

I own a 15 DSP gen 2 card,- it has TWO (2) ADAT IN and TWO (2) ADAT Out ports and I can use it w/ 7 & 4ms in ULLI @44.1K.

There are Gen 1 cards which have THREE (3) ADAT I/Os even it doesn´t indicate it´s a Gen 1 for sure because the hardware I/O configuration is a matter of the I/O plate.
That´s why I wanted to see pics, you know ...
Mixing Gen1 and Gen2 cards make the Gen 2 card as slow as the Gen1 card and that´s not what I want.

Bud

User avatar
tlaskows
Posts: 1512
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by tlaskows » Sun Mar 23, 2014 8:07 am

Scotty_123 wrote:In terms of ull performance, mixing gen 1 and gen 2 in the same box will give both cards the ull speed options of the gen 2. Adding a Gen 1 card won't hurt in this regard. Where you introduce issues is with pci bandwidth which shows up in the verbs and larger modulars not wanting to load even though there may be a lot of dsp available.





Bud Weiser wrote:
TOM.DJ wrote:Added some info. I don't know if they are gen 1 or 2.

Pics, you know how they look right ;-)
They are still inside my PC which is still being used in my studio, so 100% they work fine!

Tom
Gen 1 cards don´t go below 13ms in ULLI,- Gen 2 cards work w/ much lower latency.

I own a 15 DSP gen 2 card,- it has TWO (2) ADAT IN and TWO (2) ADAT Out ports and I can use it w/ 7 & 4ms in ULLI @44.1K.

There are Gen 1 cards which have THREE (3) ADAT I/Os even it doesn´t indicate it´s a Gen 1 for sure because the hardware I/O configuration is a matter of the I/O plate.
That´s why I wanted to see pics, you know ...
Mixing Gen1 and Gen2 cards make the Gen 2 card as slow as the Gen1 card and that´s not what I want.

Bud
I have a card with 3 ADATS, I guess that makes it Gen 1? It works fine with my other PowerPulsar, I can get low latencies. I just need more STDM bridges. Two doesn't seem enough... One is definitely not enough!

-Tom

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Thu Mar 27, 2014 4:19 am

Hi I guess it is gen1.

The set of three cards, will ship with the Scope 5.1. software with all standard plug-ins.
The stand alone card, will ship with scope 4.5 with all standard plug-ins.

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Fri Mar 28, 2014 3:24 am

Ok to make it maybe easier... (Or maybe not) :-)

All cards are from the same type:
- 15 DSP gen1
- 2X ADAT In/Out
- One breakout cable with (Analogue Tulip L/R In/Out, Digital Tulip In/Out, Midi In/Out/Thru)
- Including 5 STDM cables to connect the cards if used in one setup.

The cards come with the following licenses:

[RESERVED]
Card 1:
Officially it is a NFR card, which now may be sold without the additional plugins.
The good news for you is, it has a free upgrade to Scope 5.1
[/RESERVED]

Card 2:
This board is only ment to run next to another board for extra DSP power and I/Os, as it has no hardware serial, thus cannot run standalone.

Card 3:
This board has a Scope 4.5 Proffesional License With all standard plugins.

Card 4:
This board has a free upgrade to Scope 5.1 Proffesional License With all standard plugins.


For me, it would be the best option to sell 3 cards at once, than you could also get my original Asus P5B motherboard as well :-)
But bids for one of them, are also possible, just drop me a PM.

Regards Tom.
Last edited by TOM.DJ on Wed Apr 02, 2014 3:15 am, edited 2 times in total.

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Wed Apr 02, 2014 2:33 am

Now you can also order and pay through ebay: http://www.ebay.nl/itm/281305619231
My location is the Netherlands.

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Mon Apr 07, 2014 10:53 pm

Only 3 left!

User avatar
TOM.DJ
Posts: 47
Joined: Tue Oct 05, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by TOM.DJ » Thu Apr 10, 2014 2:55 am

Please note that the cards can ALSO be sold SEPARATELY. So if you're interested in just one of the cards, just drop me an e-mail or send me a PM.

Regards Tom

bigovum
Posts: 11
Joined: Tue Jan 08, 2013 5:38 am

Re: 4x Scope 15 DSP

Post by bigovum » Sun Apr 27, 2014 10:59 pm

I've just received one of these from Tom. Superb service from him. Arrived really quickly and well packaged. Nice chap too.

Having 23DSP's is a revelation. :)

Post Reply