How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Compare notes on how to get the most from Scope devices, etc.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
User avatar
dante
Posts: 4272
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dante »

At some stage I will do a full ScopeRise article on this, for the time being with limited time Ill just post these 3 screenshots, allows me to play MIDI keyboard into MB32, route to XITE-1D proWave whilst monitoring the proWave and ability to record the MIDI and/or Audio output:
Scope Setup
Scope Setup
proWave Harrision Scope Setup.jpg (185.16 KiB) Viewed 4312 times
MIDI / Audio IO in MB32C
MIDI / Audio IO in MB32C
proWave Harrison IO Setup.jpg (132.1 KiB) Viewed 4312 times
Master bus output to XITE for monitoring via ADAT
Master bus output to XITE for monitoring via ADAT
proWave Harrison Master Out Setup.jpg (52.68 KiB) Viewed 4312 times

dawman
Posts: 13918
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dawman »

Nice share.
Hoping they get MIDI CC’s soon...

User avatar
dante
Posts: 4272
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dante »

You mean like the new Reason https://youtu.be/9SR_qQDGHuI ? Or just for mixing using control surfaces https://www.youtube.com/watch?v=xfdSe2aPKDI ? You might be confusing Mixbus with UAD Console (which has no CC remote control option other than Softube Console1).

I got Pitch bend and Mod wheels. If you cant get the job done with those 2 CC's then the others wont help much :)

dawman
Posts: 13918
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dawman »

Ankyu....


I need tons of CC’s or life sucks.

User avatar
dante
Posts: 4272
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dante »

Lol - that was out of the blue. But reminded me to do some research. The new Universal Audio DAW - aka Luna - supports MIDI CC. But unfortunately I ain't getting a Slackintosh anytime soon. I am however working on a cover version of CJ Macintosh's version of 'Sign O The Times'.

dawman
Posts: 13918
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dawman »

I’m still grooving with the XITE-1 but eventually UAD might eventually get off the Mac kick, especially now that they themselves will have to prepare for the new ARM CPU’s.
XITE-1 won’t last forever bu damn.....21 years now?
Gotta be a record, even NBA teams fold in that time frame.

Ankyu

User avatar
dante
Posts: 4272
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: How to use Scope XITE-1D MIDI/Audio with Harrison Mixbus 32C v6

Post by dante »

dawman wrote:
Tue Jun 30, 2020 10:27 pm
XITE-1 won’t last forever bu damn.....21 years now?
Mine will. No reason to think it will cark it before I do :lol:

Post Reply