Recording into STS sampker

Talk about the STS series of Creamware samplers.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
Music Manic
Posts: 1568
Joined: Wed May 15, 2002 4:00 pm
Contact:

Recording into STS sampker

Post by Music Manic » Thu Jul 12, 2018 6:30 pm

Does recording into the STS sampler create a stereo or two mono files?

Which version of Scope does this work on?’

Thanks.

User avatar
astroman
Posts: 7989
Joined: Fri Feb 08, 2002 4:00 pm
Location: Germany

Re: Recording into STS sampker

Post by astroman » Sun Jul 15, 2018 2:05 pm

I never used an STS Sampler for that purpose, but just tried with STS 3000 in Scope 5.1 anyway:
records 1 stereo file, the dual mono seems to be an import feature in particular for Akai CDs.

Music Manic
Posts: 1568
Joined: Wed May 15, 2002 4:00 pm
Contact:

Re: Recording into STS sampker

Post by Music Manic » Sun Jul 15, 2018 3:19 pm

Thanks Astroman. I will try in my v5.1 also and see. Can't get it working in 7 x64bit version.

User avatar
astroman
Posts: 7989
Joined: Fri Feb 08, 2002 4:00 pm
Location: Germany

Re: Recording into STS sampker

Post by astroman » Sun Jul 15, 2018 3:46 pm

I used it on my old XP box in 32bit mode, which is off inet.
But in general I prefer the free Wavosaur sample editor for such tasks, it's very efficient to preprocess recordings and snip pieces from them. Worth checking out ;)

Post Reply