Loading Akai samples/programs/cds

Talk about the STS series of Creamware samplers.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
Liquid EDGE
Posts: 1022
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE »

I’m trying to load akai sample CDs and programs etc.

I’ve installed the aspi layer but it still fails.

Searching in here I see mentions of akai.dll and a cdacces file needed.

Those links are now broken.

Can someone point me to those files.

Or someone who works with the sts uses scope 7 and has those files and loads akai samples fine. Could you share those files to me.

I use Windows xp 32bit.

Thanks.
Liquid EDGE
Posts: 1022
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE »

Sorted it. Need to open the install.bat file with the “run” command and add a space and add “XP32” to command.

Tedious
User avatar
valis
Posts: 6362
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by valis »

add "XP32" to command? Can you give the full line?
Liquid EDGE
Posts: 1022
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE »

It’s explained here..
https://storage.microsemi.com/en-us/spe ... a2_exe.php

my command line looked slightly different but basically what ever it says when you point to the install.bat you add a space and XP32 (depending on your os and for me it’s XP 32bit)
User avatar
valis
Posts: 6362
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by valis »

Thank you, other users needing this information will appreciate the added information.
User avatar
dante
Posts: 4765
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by dante »

More info here - select three ‘Converting AKAI Samples’ tab.

https://www.scopeusers.com/ScopeRise/is ... s_mast.htm
Liquid EDGE
Posts: 1022
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE »

Cheers Dante. I looked there first. Have a shortcut to scoperise I often look at first... the really important thing with installing the aspi layer is this!

“Need to open the install.bat file with the “run” command and add a space and add “XP32” to command.”

That information could be made more clear/blatant/obvious..

Rather than just double clicking on it!!!

It is in the readme file of the drivers really badly explained... though that link I shared explained it rather well..
User avatar
Bud Weiser
Posts: 2129
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Location: nowhere land

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Bud Weiser »

When you have a copy of CD Xtract available or find one,- it converts AKAI CD samples/programs directly into Creamware STS files.
Latest version was v4.5.3 (feb. 2009) and it runs well on Win XP.
https://cdxtract.en.uptodown.com/windows
The company seems to be out of biz, website is gone ...

So, when you google, you might find other places to get the application ... :D

I myself, I still own a legal copy for Windows though.
It already helped converting my AKAI library for Steinberg Halion 2 in the past,- also converting AKAI and EMU for Kontakt.

just sayin´

:)

Bud
Liquid EDGE
Posts: 1022
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE »

Thanks. Will check it out.
Post Reply