Loading Akai samples/programs/cds

Talk about the STS series of Creamware samplers.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
Liquid EDGE
Posts: 895
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE » Sat Nov 16, 2019 2:28 am

I’m trying to load akai sample CDs and programs etc.

I’ve installed the aspi layer but it still fails.

Searching in here I see mentions of akai.dll and a cdacces file needed.

Those links are now broken.

Can someone point me to those files.

Or someone who works with the sts uses scope 7 and has those files and loads akai samples fine. Could you share those files to me.

I use Windows xp 32bit.

Thanks.

Liquid EDGE
Posts: 895
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE » Sat Nov 16, 2019 10:56 am

Sorted it. Need to open the install.bat file with the “run” command and add a space and add “XP32” to command.

Tedious

User avatar
valis
Posts: 5137
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by valis » Sat Nov 16, 2019 12:42 pm

add "XP32" to command? Can you give the full line?

Liquid EDGE
Posts: 895
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE » Sat Nov 16, 2019 7:55 pm

It’s explained here..
https://storage.microsemi.com/en-us/spe ... a2_exe.php

my command line looked slightly different but basically what ever it says when you point to the install.bat you add a space and XP32 (depending on your os and for me it’s XP 32bit)

User avatar
valis
Posts: 5137
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by valis » Sun Nov 17, 2019 6:48 am

Thank you, other users needing this information will appreciate the added information.

User avatar
dante
Posts: 4022
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by dante » Tue Nov 19, 2019 6:16 pm

More info here - select three ‘Converting AKAI Samples’ tab.

https://www.scopeusers.com/ScopeRise/is ... s_mast.htm

Liquid EDGE
Posts: 895
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Loading Akai samples/programs/cds

Post by Liquid EDGE » Fri Nov 22, 2019 7:00 am

Cheers Dante. I looked there first. Have a shortcut to scoperise I often look at first... the really important thing with installing the aspi layer is this!

“Need to open the install.bat file with the “run” command and add a space and add “XP32” to command.”

That information could be made more clear/blatant/obvious..

Rather than just double clicking on it!!!

It is in the readme file of the drivers really badly explained... though that link I shared explained it rather well..

Post Reply