Scope 7 - STS?

Talk about the STS series of Creamware samplers.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
Nebukadneser
Posts: 261
Joined: Tue Oct 01, 2002 4:00 pm
Location: Bergen, Norway

Scope 7 - STS?

Post by Nebukadneser » Fri Dec 01, 2017 9:01 am

It says on the scope.zone page that the instruments included are:

"Instruments: MINIMAX, MINIMAX v7, Profit 5, B2003, Modular 2, Modular III, Vectron, Lightwave, Lightwave v7, Prisma, SB404, Poison, EDS 16i, EDS 8i, BlueSynth, EZSynth, miniscope, U KNOW 007, Vectron Player, Inferno, Arpeg01, Arpeg02, STS-2000P, STS-3000, STS-4000, STS-5000, Sample Player, Arpeggiator"

http://scope.zone/index.php?id=1611&lg=en

Well, if the samplers work under Win (7, 8 , 10) 64bit, that alone is one heck of an achievement!


Neb

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 - STS?

Post by garyb » Fri Dec 01, 2017 10:43 am

no samplers in 64bit YET.

User avatar
Marco
Posts: 1091
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germoney

Re: Scope 7 - STS?

Post by Marco » Fri Dec 01, 2017 11:06 am

Do I need new keys for v7?
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
Marco
Posts: 1091
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germoney

Re: Scope 7 - STS?

Post by Marco » Fri Dec 01, 2017 12:32 pm

If I had V7 do I need all keys of my v5 devices converted into v7. DNA SpaceF etc.
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 - STS?

Post by garyb » Fri Dec 01, 2017 2:19 pm

no, only the v7 key is new.

User avatar
Marco
Posts: 1091
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germoney

Re: Scope 7 - STS?

Post by Marco » Fri Dec 01, 2017 5:18 pm

Very well organized! (and for you too) :D
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 - STS?

Post by garyb » Fri Dec 01, 2017 5:51 pm

:)

Liquid EDGE
Posts: 861
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by Liquid EDGE » Tue Dec 19, 2017 8:43 am

garyb wrote:
Fri Dec 01, 2017 10:43 am
no samplers in 64bit YET.
No samplers in 32bit either now since v7.

I’m on win xp 32bit sp3.. I am the administrator, always, when logged in.

All sts samplers when loaded say “ can’t find DSP file KGParam3 VXD - please check installation”

And they produce no sound!

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 - STS?

Post by garyb » Tue Dec 19, 2017 11:34 am

that is your system. the STS work in 32bit systems, if the files are correct. did you look for the missing file? is it marked "read only"(a trick that XP likes to play)? did you move files from an older version of Scope to the newer version?

User avatar
RA
Posts: 350
Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by RA » Tue Dec 19, 2017 12:36 pm

Gary, I seem to have the same problem here. Same message and situation as Liquid Edge.

Did not move things, and i cannot find a dsp file which comes near that name, nor a vxd.
I did find KGpar3.sys in C:\SCOPE PCI7\App\Sys folder.


Edit update: Here is what i tried: I replaced the KGpar3.sys with the one from Scope 4.5
When i loaded the S3000 it asked for s3kimix.dsp (not exactly but i have common sense)
So i replaced that DSP file also for the one of Scope 4.5. Now the S3000 asked for a serial.
Well, it is included in Scope 7, so i didnt have one to go....so i gave it a further try....with the S2000.
The S2000 gave a KGpar2 error, so i replace the KGpar2.sys in scope 7 from the one of scope 4.5. That didn't
ask for a dsp file when loading. And on top i could load a sample, and i hear sound!
So....there is something wrong with those original files in Scope 7 (filesize is different, so they have changed)

Edit update2: It works now with the v5 files, and the samplers key from v5! Sound on the s3000!

Edit update3: The S4000 keeps asking for s4k indi-mixs 64.dsp after the trick but after clicking away it seems to work.
AND....the S5000 gave Tstretch vxd error....so i took the TStretch.sys from v5, and the S5000 loads without any additional messages and seems to work! Aint that great! But it shows to me that there is something wrong with the Scope7 files of the samplers!
Last edited by RA on Tue Dec 19, 2017 2:07 pm, edited 1 time in total.
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 - STS?

Post by garyb » Tue Dec 19, 2017 1:53 pm

ok, better tell Holger. would you write him, since you have the info?

User avatar
RA
Posts: 350
Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by RA » Tue Dec 19, 2017 2:04 pm

Will do! Temporary solution for now Liquid edge ;-)
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl

Liquid EDGE
Posts: 861
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by Liquid EDGE » Tue Dec 19, 2017 3:07 pm

Excellent. Will try it out tomorrow.
Cheers RA

Liquid EDGE
Posts: 861
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by Liquid EDGE » Wed Dec 20, 2017 12:02 pm

Awesome. The trick works for me as well.

Xite-1 on a Win XP 32bit SP3 set up. (Probably only need to do this on this OS)

To summarise..

For Scope v7 initial release pull over these files from Scope v5.1 and overwrite the v7 ones.
From and to folder SCOPE XITE/App/Dsp
s3kimix.dsp
s4kimix.dsp
From and to folder SCOPE XITE/App/Sys
KGPar2.sys
KGPar3.sys
TStretch.sys

User avatar
RA
Posts: 350
Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by RA » Wed Dec 20, 2017 12:58 pm

Wonderfull!
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl

User avatar
valis
Posts: 4660
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Scope 7 - STS?

Post by valis » Mon Dec 25, 2017 4:52 pm

Well done! (need to try this on Scope dsp cards....)

Post Reply