LE-1 Loudness Enhancer (final version updated)

Scope device files created using the Scope SDK

Moderators: valis, garyb

User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

LE-1 Loudness Enhancer (final version updated)

Post by erminardi »

LE-1 is a Loudness Enhancer.
I've built this for my own needs, but if U find it useful, take it for free ;)
It's not formally a classic compressor and not a classic EQ, it's a "signal fattener" with "eq" controls for high and low band plus a tube warmer.
I've built it for invigorate my "poor & constipated" native soft synthesizers (FM7, and some freeware). It's calibrated in my own taste.
Try it also with standard Creamware synths like Uknow, Saturn or Miniscope, or try with voice recording and (with carefulness) with some poor MP3 songs (warning, maximized mix and/or higher pot levels can reach some unwanted distortion).

If U find some bugs and if U have some opinion, please let me know ;)

Enjoy =)

Dropout - www.cactusound.com

sound(at)cactusound.com

[edit] MP3 demos added, all settings are at lowest FX influence (knobs at 0 dB) so if U want more Loudness U have to add more gain!!! Original sound fist, effected sound last [/edit]

[edit] open bug fixed [/edit]
Attachments
LE-1 final.zip
(947.65 KiB) Downloaded 1962 times

[The extension mp3 has been deactivated and can no longer be displayed.]

le-1.jpg
le-1.jpg (19.65 KiB) Viewed 13545 times
Last edited by erminardi on Sun Dec 17, 2006 9:31 am, edited 5 times in total.
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
User avatar
Shroomz~>
Posts: 5669
Joined: Wed Feb 23, 2005 4:00 pm
Location: The Blue Shadows

Post by Shroomz~> »

Nice work!
Keep it up!
& thanks ;¬
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Post by erminardi »

Ah, thanks a lot to Stardust for his amazing knobs... they makes my devices more well sounding ;)
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
JLS
Posts: 663
Joined: Tue Dec 31, 2002 4:00 pm
Location: Czech
Contact:

Post by JLS »

great work thanks :-)
Lima
Posts: 917
Joined: Mon Dec 29, 2003 4:00 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Lima »

Thanks a lot :-)
Welcome to the dawning of a new empire
User avatar
hifiboom
Posts: 2057
Joined: Thu Aug 03, 2006 4:00 pm
Location: Germany, Munich
Contact:

Post by hifiboom »

amazing, makes every sound much more rich and more loud.

Very nice....

Good GFX by the way.....

:)
steffensen
Posts: 311
Joined: Fri Nov 08, 2002 4:00 pm
Location: Land of Polarbears
Contact:

Post by steffensen »

Most useful for instant fatness!
I do hope u finish this device, as of now it makes SFP go bye bye. :)
User avatar
hifiboom
Posts: 2057
Joined: Thu Aug 03, 2006 4:00 pm
Location: Germany, Munich
Contact:

Post by hifiboom »

steffensen wrote:Most useful for instant fatness!
I do hope u finish this device, as of now it makes SFP go bye bye. :)
jeah mine once crashed SFP too ....
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Post by erminardi »

Damn, it's true... now I'm very busy, but next week, maybe, I can try to correct this bug.
Thanks for the patience in this beta testing ;)

Anyway the sound IMO @ is ok, I need to rework on the dev finalization...

SeeU :)
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
steffensen
Posts: 311
Joined: Fri Nov 08, 2002 4:00 pm
Location: Land of Polarbears
Contact:

Post by steffensen »

Good news!
I will be waiting. :)

(hopefully my SFP is back working then.)
User avatar
hifiboom
Posts: 2057
Joined: Thu Aug 03, 2006 4:00 pm
Location: Germany, Munich
Contact:

Post by hifiboom »

erminardi wrote:Damn, it's true... now I'm very busy, but next week, maybe, I can try to correct this bug.
Thanks for the patience in this beta testing ;)

Anyway the sound IMO @ is ok, I need to rework on the dev finalization...

SeeU :)
the sound is very nice ^^
wolf
Posts: 593
Joined: Tue Dec 23, 2003 4:00 pm
Location: hamburg
Contact:

Re: LE-1 Loudness Enhancer (beta)

Post by wolf »

erminardi wrote:LE-1 is a beta prototype of Loudness Enhancer.
hey, you've stolen a circuit design idea from me and copied LochNess :x

;-) :lol:

nice logo, btw.
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Post by erminardi »

Final version: more stable (I hope...)

Thanks to Wolf for his kind authoirization for this device (that is, anyway, a different project than LochNess). :)
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
User avatar
hifiboom
Posts: 2057
Joined: Thu Aug 03, 2006 4:00 pm
Location: Germany, Munich
Contact:

Post by hifiboom »

thank you erminadi for this wonderful device....

will try it soon if it is more stable tha previous version....

I`m very interested in your upcoming tube plug-in. :P
steffensen
Posts: 311
Joined: Fri Nov 08, 2002 4:00 pm
Location: Land of Polarbears
Contact:

Post by steffensen »

ye, thanks a lot man!
hopefully i get back my scope's from repair soon, so i can test this baby out.

whats this i hear about a tube plugin?? 8)
voidar
Posts: 1264
Joined: Sun Aug 18, 2002 4:00 pm
Location: Norway

Post by voidar »

I get a "The preset-file doesn't correspond to this device"-error while loading it up.
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Post by erminardi »

voidar wrote:I get a "The preset-file doesn't correspond to this device"-error while loading it up.
Yes, I know... I don't know how fix this but this version seems to be stable compared to beta.
Do you really need presets for a 2 knobs device? ;)

In future i will fix it... when I understand SDK better. :roll:
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
voidar
Posts: 1264
Joined: Sun Aug 18, 2002 4:00 pm
Location: Norway

Post by voidar »

It's not that I need presets, but the device looks for one resulting in an error on each load.
djmicron
Posts: 1181
Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Location: Milano

Post by djmicron »

Eminardi,
you have probably made a preset parameter list outside the parent device, you need to find it and delete it to fix the error message when opening the device.

The cause why the presets are not working is because in the preset parameters list you have added just the "show" value, but you should drag all the pot values from the parameters list to the preset parameters window and to do it right:

1 select the device in the project window

2 freeze the parameters window

3 freeze the preset parameters window

4 drag all pot values as i've said above :)
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Post by erminardi »

[edit]
Last edited by erminardi on Sun Dec 17, 2006 7:57 am, edited 1 time in total.
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.
Post Reply