Scope 7

Planet Z Announcements

Moderators: valis, garyb

pranza
Posts: 96
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:22 pm
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

Re: Scope 7

Post by pranza » Wed Oct 30, 2019 4:19 am

hi, peeps!
just a quick check on scope 7 after some years have passed. let me know if these conditions are still true (for x64 version):
xtc doesn't work;
vdat doesn't work;
88KHz samplerate is not there still;
wave inputs give garbage;

thanks!!

User avatar
yayajohn
Posts: 1315
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: Scope 7

Post by yayajohn » Wed Oct 30, 2019 4:44 am

While understanding your frustration, rest assured, when the new update does come out it will be the talk of the town here so there is really no need for folks to keep asking those kinds of questions and pointing out the few things that currently don't work on Scope 7
Cheers friend :)

dawman
Posts: 13742
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: Scope 7

Post by dawman » Wed Oct 30, 2019 8:44 am

But its nice to know its mot perfect software like Apple iOS or Windows.

User avatar
Jonathan T
Posts: 56
Joined: Wed Oct 30, 2002 4:00 pm
Location: London, England
Contact:

Re: Scope 7

Post by Jonathan T » Wed Oct 30, 2019 11:30 am

I use the wav inputs for video wotk (Corel video program).
Work fine although I did have to experiment a bit to find the right one.

Asio for SAW.

Jonathan

dawman
Posts: 13742
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: Scope 7

Post by dawman » Wed Oct 30, 2019 8:57 pm

I use WAV, for YouTube Videos so I can play along with them.
Useful for me, and Im x64?
I do wish VDAT worked, but Ive got Bidule.
Same thing and 32bit Integer.

pranza
Posts: 96
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:22 pm
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

Re: Scope 7

Post by pranza » Sun Nov 10, 2019 12:44 pm

thanks for your input!
well, i'm still on scope 5 where xtc and vdat do work, but asio requires wet nursing (setting software priorities and affinities to avoid clicks) but it is usable in many older programs.
for 88K, wider asio support and wdm audio i/o i use other cards.
scope 7 should have more solid asio but in exchange no xtc and vdat (second next important thing for me after sfp router).

now, to get back to 1998 level of coolness scope could add support for dsd and pcm samplerates up to some 400K! For that to work, there could be a release of new zlink converter system like a16 back in the day (as single bnc type of link doesn't cut it).
actually i don't know of any multichannel hi rez audio interfaces... all industry would switch to scope if that happened!

i see a stagnation in audio nowadays, except maybe audio over ethernet which is more relevant for venues and large installations. consumer devices in presence of hi-rez fluff have outran pro equipment; audio vst business is more about painting old shit with new colours - that is concentrated on GUI design and mostly releasing some forgotten junk emulations (which doesn't sound like it anyway) or catching up what scope had to offer in early 2000s...

all that said i'm very xcited to have went through birth of CW Pulsar / Scope and Steinberg vst, all these virtual modular programs like NI Reaktor - it was something new, never seen...

briank
Posts: 14
Joined: Tue Apr 15, 2014 11:22 am
Location: seattle,wa

Re: Scope 7

Post by briank » Tue Jan 14, 2020 10:35 am

Scope 7 purchase link is dead.. how do i get an unlocked scope 7??

User avatar
valis
Posts: 5279
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Scope 7

Post by valis » Tue Jan 14, 2020 12:06 pm

Most likely the server had a hiccup, I'm sure GaryB will post that it has returned shortly.

User avatar
garyb
Posts: 22228
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7

Post by garyb » Tue Jan 14, 2020 4:40 pm

server is down for a day or so....

User avatar
at0m
Posts: 4690
Joined: Sat Jun 30, 2001 4:00 pm
Location: Bubble Metropolis
Contact:

Re: Scope 7

Post by at0m » Wed Jan 15, 2020 6:01 am

briank wrote:
Tue Jan 14, 2020 10:35 am
Scope 7 purchase link is dead.. how do i get an unlocked scope 7??
Hey Brian,

I see you're on a roll, looking to expanding your DSP farm.. maybe one of the cards you get comes with Scope 7, then there's no need to buy an extra license.. So maybe hold back a bit, and see what comes with the cards once you're set hardware-wise. Just a thought.

Grtz =)
at0m.
more has been done with less
https://soundcloud.com/at0m-studio

dawman
Posts: 13742
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: Scope 7

Post by dawman » Wed Jan 15, 2020 1:20 pm

Busy with 1U Racks and these...

8E1EC33E-96AA-4197-883C-E7C681529D69.png
8E1EC33E-96AA-4197-883C-E7C681529D69.png (2.64 MiB) Viewed 196 times

Post Reply