Search found 205 matches

by Ripper
Thu Oct 18, 2018 10:18 pm
Forum: Presets and Tools
Topic: MANUAL V7 SCOPE
Replies: 6
Views: 2725

Re: MANUAL V7 SCOPE

Don't write with fixed capital characters.

Por el nombre creo que hablarás castellano, por eso te digo:
Nò escribas con letras maiúsculas fijas.
by Ripper
Wed Oct 17, 2018 7:58 am
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

Matti wrote:
Wed Oct 17, 2018 7:55 am
Hi, I don´t wehre the problem was, but finaly seems that all working well. I check all windows settings etc. by Ribber again.
Thanks -Matti
Probably the windows update I mentioned before. It searched for updates and installed the fix in the audio.

Cool it is working again. 8)
by Ripper
Tue Oct 16, 2018 1:16 pm
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

There must be something you are missing.
Me and lots of others here have windows 10 working with Scope. I have the last W10 update installed too.
by Ripper
Tue Oct 16, 2018 4:53 am
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

Did you do what i told you about Windows update and services?

Ps: DL outputs are Direct outputs from the inputs with the same numbers, so, DL 4 will not output any sound and DL12/13 will only output the signal from one side of In13. But that is another issue not related with the OP.
by Ripper
Tue Oct 16, 2018 3:01 am
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

Oh, and there is a known issue with the recent major update in Windows 10 on Audio drivers.
Go to Windows update again and find for updates. There is a fix for it.
by Ripper
Tue Oct 16, 2018 3:00 am
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

In the lookup tool, next to the Start Button, write services.msc and enter.
It will open the "services" i mentioned above.
by Ripper
Tue Oct 16, 2018 2:21 am
Forum: Problem Solving
Topic: Voice problem
Replies: 13
Views: 520

Re: Voice problem

When was the last time it worked? Before windows 10 upgrade? Before Scope 7 upgrade?

Just in case:
Go to services ->Restart Audio Service and Windows Audio Endpoint Builder and check if it fixed the issue.
by Ripper
Thu Oct 11, 2018 8:02 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Glad i could be of any help. ;)
by Ripper
Thu Oct 11, 2018 8:01 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Oh, the premium... (The "premium" is the higher price for the seller) :)
by Ripper
Thu Oct 11, 2018 1:31 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Strictly East wrote:
Thu Oct 11, 2018 1:22 am
Okay so to have 16 tracks, I have to be in 48khz maximum

Thanks for the help, I'll give you some news if I can get all this to work properly
Yep. That's why i mentioned it previously.
by Ripper
Thu Oct 11, 2018 1:01 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

You have problems with the physical connections. It would need some technician to check it.

About the double channels that Garyb mentioned: it is simply because the S/Mux mode "sums" both ADAT A and ADAT B to let you have 96kHz sample rate. That means that you will only have 8 channels from the A16.
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 10:10 pm
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

That is what i ment Garry. As i did never use 96kMz I was lacking the technical vocabulary.
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 8:40 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Try to use ADAT B as Master. I don't know it the A16 lets you do that.
Anyway, it seems your ADAT A will be an issue if you can't make it lock.

You must play with the Master/Slave/Connector Ports to find a good combination, but at 96kHz you will only have 4 channels in each port if i'm not wrong.
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 6:54 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Anyway, i would expect it to work if you could hold the connection between the devices with your hands. At least to check if the red dot light turns red in the Sample Rate menu.
It would need some gymnastics, probably. 8)
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 6:42 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Well, 2nd hand can come worn indeed.
It only occurs to me changing the connector.
Sorry.
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 6:32 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

I can't advice you on that, maybe our WizzardGaryb can give us some clues on this. I never had that issue although i suppose that that is something which can happen. If you swap the cables does the click change to other port? Are you connecting the Out from one device to the In of the other? I know,...
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 12:59 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Have you tried through Z-Link? Just to check the Clock.
by Ripper
Wed Oct 10, 2018 12:23 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Can you put a Printscreen of your Sampe Rate Menu?

and... yes, the A16 may be faulty!
by Ripper
Tue Oct 09, 2018 10:30 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

If A16 is the Master clock and Scope is Slave there must be ADAT ports with red dots in the Sample Rate menu in Scope, one of them should be chosen to be the Master in the Sync Source Column.
by Ripper
Tue Oct 09, 2018 9:39 am
Forum: Problem Solving
Topic: No signal in scope and daw
Replies: 53
Views: 1306

Re: No signal in scope and daw

Having ADAT A and ADAT B in the sample rate menu marked red, change from one to the other to check if anything changes.

(I have one ADAT port that doesn't accept clock, although the signal passes it and is received)