Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Discuss Scope XTC mode.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by erminardi » Mon Dec 04, 2017 6:31 pm

I'm just wondering if finally we have back the XTC (or VST/VSTi) feature in this new release?
Garyb?

Thanks :)
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.

User avatar
garyb
Posts: 21854
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by garyb » Mon Dec 04, 2017 8:15 pm

it's always been just an add-on.
the plan is to release it with it's own installer when it's ready.

User avatar
erminardi
Posts: 1575
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:00 pm

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by erminardi » Tue Dec 05, 2017 1:24 am

Cool, many thanks for the reply :)
4PC + Scope 5.0 + no more Xite + 2xScope Pro + 6xPulsarII + 2xLunaII + SDK + a lot of devices (Flexor III & Solaris 4.1 etc.) + Plugiator.

Wolferich
Posts: 66
Joined: Mon Dec 20, 2004 4:00 pm
Contact:

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by Wolferich » Wed Dec 13, 2017 12:12 pm

... but will it work with 64 bit clients? That would be sooooo cooool

User avatar
garyb
Posts: 21854
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by garyb » Wed Dec 13, 2017 3:04 pm

will work?
those are dangerous words for unfinished software, but yes, i expect it to.

User avatar
pollux
Posts: 492
Joined: Fri May 28, 2004 4:00 pm
Location: France

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by pollux » Thu May 24, 2018 7:58 am

garyb wrote:
Wed Dec 13, 2017 3:04 pm
will work?
those are dangerous words for unfinished software, but yes, i expect it to.
Image

rajoagri
Posts: 2
Joined: Tue Jan 05, 2010 10:59 am

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by rajoagri » Sat Jan 26, 2019 1:07 am

Any news on this?

User avatar
JoPo
Posts: 2269
Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Contact:

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by JoPo » Sat Jan 26, 2019 2:55 pm

Still no update since this thread...
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <

pranza
Posts: 93
Joined: Sun Dec 14, 2008 1:22 pm
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by pranza » Sun Feb 17, 2019 1:03 am

i'm running v5.1 on x64 with XTC. As XTC vst version is quite old (from the nineties), not all daws run these plugs, but some do. For example, Samplitude 11, Live! 8, older versions of Cubase (haven't tried new though)... others just scan them but not initialize.
i'm happy with it. it can't 'render', must do realtime, but it works.

User avatar
garyb
Posts: 21854
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Is the new Scope 7 finally XTC compatible?

Post by garyb » Sun Feb 17, 2019 8:10 am

there has been a lot of work on v7.1.
it still has a couple of show-stopping bugs.

Post Reply