PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Fri Nov 17, 2017 8:48 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: How do I control more than one parameter with one cc knob?
PostPosted: Tue Feb 14, 2017 9:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 868
Location: On the dark side of the earth
How do I control more than one parameter with one cc knob?

I am hanging like a fish inside of the Phantastic modular world. I'm new in this, but I have this question, because I want to assign 1 controller to 2 or more parameters.

How can I do?

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Tue Feb 14, 2017 10:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Posts: 260
You can use the effectrack's amc also to control midiassigned controllers outside the effectrack.

_________________
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 4:48 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 868
Location: On the dark side of the earth
What is amc?

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 6:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Posts: 260
Advanced midi controller...see update v2

_________________
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 6:29 am 
Offline

Joined: Tue Oct 23, 2001 4:00 pm
Posts: 1451
Location: antwerp, belgium
spaceF CC2, CC5 or CC8, but I guess you'll have to PM Mehdi, as his site is down, and I can't find a dedicated thread in the Devices section. Maybe it was part of the BlackBox bundle.

_________________
andy
the lunatics are in the hall


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 6:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 946
Location: Everywhere....Nowhere
Yup Mehdi was kind enough to recently repost some of his older devices

viewtopic.php?f=16&t=34736

viewtopic.php?f=16&t=34738

viewtopic.php?f=16&t=34737


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Fri Feb 17, 2017 2:50 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1806
Location: VRRAAaaooO├┤Oooommmh
If you want to modulate several parameters with one midi CC just inside modular, there are plenty ways of doing this ! Especially thanks to BCmodular : its modules have modulation inputs and with ranger modules, you can have one fader that control several parameters thru rangers and rangers allow you to accentuate / invert / expand / diminuate / log / exp modulation signals.

BCmodular switchs allow you to control several switchs with only one knob or fader. You can also wire several modulation input from several BCmodular modules together with one of them wired to a fader and this fader modulates all those modules. This is the BCmodular particularity a single value generator, such as a fader or knob, mays control several modulable parameters ! And almost all BCmodules parameters has an input and can be modulated from outside.
For instance, if you want to modulate several SC eq module frequency, you just can do this with midi CC, so you will need Spacef CC. But if you use BCmodular eq modules, you can do this with a single fader and as much as you want eq modules.
Just take care to one strange thing : BCmodular faders have timing issues / jitter and SC fader don't. I spoke to Sharc about that and he told me he was going to check why.

Or indeed, use a Spacef CC2/CC5/ ... outside modular but this solution is more DSP hungry with much less resolution.

_________________
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: How do I control more than one parameter with one cc kno
PostPosted: Fri Feb 17, 2017 6:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 868
Location: On the dark side of the earth
Thank you for this informations! I will check it out.

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group