Stereo Sampler OSC?

Anything about the Scope modular synths

Moderators: valis, garyb

Post Reply
YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 07, 2014 12:24 pm

Any chance for this being created? I have yet to find a stereo wave player, module in Scope.

Or perhaps ive overlooked it.

I miss my STS sampler very much, and the STS OSC just crashes my system.

Has anyone here used the STS OSC successfully in windows 64 bit without the BSOD and muticore CPU?


Im going to run a MemTest on my ram, sadly i think one of my chips is corrupted.(ddr2)

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 07, 2014 2:25 pm

Just as I suspected:
memtest.jpg
memtest.jpg (52.23 KiB) Viewed 3783 times
I order new Ram sticks so hopefully i can get to use these modules, really miss my Scope songs.

User avatar
garyb
Posts: 21496
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by garyb » Sun Dec 07, 2014 2:28 pm

ok, but the older sample oscs and STS do NOT work in 64bit.

i believe that there are newer sample oscs in Flexor that work, but that may not be correct. of course, in 32bit, the sample oscs work correctly.

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 07, 2014 2:50 pm

i will look/try those, by any chance how important is the Ram timing tables CAS# RAS# to Scope, i just noticed that i have a oddball chip that is not of the same speed and timings as my other chips.

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 07, 2014 3:06 pm

Well so far so good, with i think is the Flexor Sample OSC though i would have to run it into the ground to see if its stable.



So is there no Stereo Sample OSC available?

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 07, 2014 3:10 pm

Ah well spoke to soon, locked up on me. I will try again when the new ram arrives.

User avatar
roy thinnes
Posts: 599
Joined: Thu Jan 09, 2003 4:00 pm
Location: Graz
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by roy thinnes » Tue Dec 09, 2014 1:25 am

Flexor sample oscs? :o :o
Did I miss something?

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Tue Dec 09, 2014 7:15 am

yep, there is a sample osc in the package.

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by jhulk » Tue Dec 09, 2014 9:10 am

the bc modular has sts sample osc that have stereo outs ang a panning control function

djmicron
Posts: 1097
Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Location: Milano
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by djmicron » Tue Dec 09, 2014 9:16 am

roy thinnes wrote:Flexor sample oscs? :o :o
Did I miss something?
the only flexor module able to load samples that i know is the wave shaper.
Image

User avatar
roy thinnes
Posts: 599
Joined: Thu Jan 09, 2003 4:00 pm
Location: Graz
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by roy thinnes » Tue Dec 09, 2014 12:31 pm

jhulk wrote:the bc modular has sts sample osc that have stereo outs ang a panning control function
yes BCM has five sample osc variations, two of them stereo.
you can load Akai & STS programs, and Soundfont.
But I'm quite sure that it doesn't work in 64 bit though.
djmicron wrote:the only flexor module able to load samples that i know is the wave shaper.
I second that. But maybe Flexor V is out and I didn't get it :evil:

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by jhulk » Tue Dec 09, 2014 1:35 pm

my son who is doing design and games

they use a program called oracle where you can run a xp 32 install at the same time as the 64bit

with drivers for both as it works of a separate hd

so that when they are coding it works correctly in x86 and 64bit enviroments and can test between the 2

djmicron
Posts: 1097
Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Location: Milano
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by djmicron » Tue Dec 09, 2014 3:59 pm

jhulk wrote:my son who is doing design and games

they use a program called oracle where you can run a xp 32 install at the same time as the 64bit

with drivers for both as it works of a separate hd

so that when they are coding it works correctly in x86 and 64bit enviroments and can test between the 2
It's a virtualization environment, it's good for coding on multiple operating systems, but it doesn't allow every hardware to run natively.
Image

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Tue Dec 09, 2014 7:06 pm

jhulk, is that in the updated BC modular version as the 3 sample osc from bc modular i have only has 1 red connection for the output

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Tue Dec 09, 2014 7:09 pm

disregard you said 'sts sampler osc', that crashed when i tried to use it the first time, ill try again when my ram arrives

User avatar
garyb
Posts: 21496
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by garyb » Tue Dec 09, 2014 10:04 pm

STS will always crash in 64bit windows.

User avatar
Spielraum
Posts: 191
Joined: Fri Apr 18, 2014 1:11 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by Spielraum » Thu Dec 11, 2014 12:47 pm

roy thinnes wrote:I second that. But maybe Flexor V is out and I didn't get it :evil:
V?
you have IV??

last:
22.6.2007 FleXor v3 has been released!
PURCHASE FleXor v3 now!
http://www.adern.com/home/modules.php?n ... view&id=18

...and i miss a upgrade of the first profi vst-sampler worldwide, the good old volkzampler for my akai- and sts-library in bridge to the stsX000

all for all?
https://www.kickstarter.com
|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅] Lange Welle ~ Mittelwelle ~ Kurze Welle ~ Ultra Kurze Welle

User avatar
roy thinnes
Posts: 599
Joined: Thu Jan 09, 2003 4:00 pm
Location: Graz
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by roy thinnes » Fri Dec 12, 2014 1:29 am

Spielraum wrote:V?you have IV??
just a joke. there are two Flexor versions - 1 and 3.
Assaf left out V2 I think because so much time has elapsed between V1 and V3.
So next update (which never will come) would be V5, or?

YISH313z
Posts: 307
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by YISH313z » Sun Dec 14, 2014 12:52 pm

Is it possible to create a Stereo Sample player in scope?

User avatar
roy thinnes
Posts: 599
Joined: Thu Jan 09, 2003 4:00 pm
Location: Graz
Contact:

Re: Stereo Sampler OSC?

Post by roy thinnes » Sun Dec 14, 2014 3:59 pm

With the current atoms - sorry, no.
And on 64bit - double no.
Sorry.

Post Reply