exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Compare notes on how to get the most from Scope devices, etc.
Post Reply
Merkury
Posts: 74
Joined: Wed Jan 25, 2006 4:00 pm
Location: Italy

exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Post by Merkury » Thu Aug 04, 2011 2:17 am

I apologize if this question has been asked a million times,as i imagine,but I've recently noticed that i NEED to use Scope effects compared to Vsts,because the sound is just a million times better (Ex: PEQ4 on scope master,couple dBs tweak and the mix sounds AMAZING,do it with cubase's EQ = shit )

Prob is right now the only way i know of exporting my mixdown in cubase with the effects on the various ASIO bus,is real time recording from SCOPE Mix L /Mix R .....sometimes it gets really annoying to wait (Ex i had to make simple mixing to 10 tracks,it took me an entire day)

When i export from cubase,seems like it's ignoring the effects i put on Scope mixer....am i missing something ? I remember years ago I was exporting with the effects on the STM 1632 without any effort,but it was long time ago.....

thx for your time guys !

User avatar
dante
Posts: 3698
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Post by dante » Thu Aug 04, 2011 2:42 am

The way I do it is to record the output from the Scope mixer back into Cubase.

Cant imagine Cubase being able to do render a Scope mix without it going through Scope - if it could, we wouldn't need Scope !

Merkury
Posts: 74
Joined: Wed Jan 25, 2006 4:00 pm
Location: Italy

Re: exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Post by Merkury » Thu Aug 04, 2011 3:40 am

eheh i see,so i was remembering bad.....well,not a problem anyway...long life Scope !! :D

jksuperstar
Posts: 1475
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm

Re: exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Post by jksuperstar » Thu Aug 04, 2011 7:41 am

You could use VDAT to record instead?

Merkury
Posts: 74
Joined: Wed Jan 25, 2006 4:00 pm
Location: Italy

Re: exporting from cubase preserving effects in Scope Mixer

Post by Merkury » Thu Aug 04, 2011 8:38 am

I'd love to,but I just have Luna2 + Sonic rocket booster,so no Vdat :(

Post Reply