PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Thu Aug 17, 2017 8:57 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 1:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 773
Location: On the dark side of the earth
Hallo, would it be possible to cascade 4 cards in one pc?

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 2:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 02, 2007 11:06 pm
Posts: 824
I've read in the past that it has been done. Only 3 cards per system are technically and officially the max but 4 cards has been used before IIRC. If it works for you when trying it then go for it; if strange things start happening to your system that will be the sign to give it up :) .

I've never tried it myself and I am only going off what I read, maybe someone who has done this will chime in and give you advice at achieving success with it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 2:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 773
Location: On the dark side of the earth
Must all cards be connected to the pci?

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 2:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jun 02, 2007 11:06 pm
Posts: 824
anabella wrote:
Must all cards be connected to the pci?


I'm not sure on that one so I don't have a definitive answer. Hopefully someone with more knowledge and experience on this matter will come and give the answer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 7:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Posts: 3607
Location: Melbourne Australia
anabella wrote:
Must all cards be connected to the pci?

If its not connected, how is it getting power and transferring data ?

With a Magma Box u can try Tau's solution :

http://www.hitfoundry.com/issue_10/stm_mast.htm


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Sun Mar 26, 2017 10:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 773
Location: On the dark side of the earth
Maybe the tdm connection is enough? Gary don't you have any experience? :-?

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Mon Mar 27, 2017 6:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20899
Location: ghetto by the sea
3 cards is max.
there were some custom motherboards back in the very early days that did more.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Mon Mar 27, 2017 9:36 am 
Offline

Joined: Sun Sep 15, 2002 4:00 pm
Posts: 2041
Location: Copenhagen
I got a few custom cables made for 4 cards years ago. The word back then was, that it might work, but it was not a supported solution.

However, I never got to try it out, because some idiot engineer designer had placed a capacitor on my MoBo that prevented me from physically place the 4th card in it's slot.

So my suggestion is, you need 4 pci-slots. If you have them, try it out and if it works, great, if not, forget it and move forward :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Mon Mar 27, 2017 11:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Posts: 3607
Location: Melbourne Australia
anabella wrote:
Maybe the tdm connection is enough? Gary don't you have any experience? :-?


AFAIK the STDM don't carry power - then you have the issue of re-engineering the bandwidth and protocols for data exchange. You could experiment by just supplying power to the card - but your assuming that in a multicard setup only one of x cards is communicating to the PCI bus and the rest all via STDM to that one (master) card.

It might be true, but its also a big assumption.

Do u know GaryB ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Mon Mar 27, 2017 12:51 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20899
Location: ghetto by the sea
afaik, it's not quite so simple as you suggest Dante.
I mean, basically it works as you state, but again, afaik, the other cards still have some communication across the pci bus.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Mon Mar 27, 2017 1:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 773
Location: On the dark side of the earth
Okay I forget it fast. 3 is enough.

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Tue Mar 28, 2017 1:10 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Posts: 3607
Location: Melbourne Australia
8)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Would it be possible to cascade 4 cards in one pc?
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 10:08 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 12, 2005 4:00 pm
Posts: 23
4 cards doesn't work here.

I have 1x Pulsar 2, 3x Pulsar, 1x PowerSampler. Any of them in a configuration of 3 work properly, but as soon as I add the 4th card I get these errors...

"There is no STDM connection from Pulsar (brd 1) to Pulsar 2 (brd 0). Please check STDM cable connections."

I tried 3 different STDM cables (2 made by me, one provided when I purchased another set of cards). They all work with 3 cards, but adding the 4th blows up.


Attachments:
pulsar-error-4-cards.jpg
pulsar-error-4-cards.jpg [ 139.18 KiB | Viewed 418 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group