PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Wed Oct 18, 2017 10:13 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 227 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Author Message
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Wed May 31, 2017 8:21 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20984
Location: ghetto by the sea
Scope is the opposite of what the big companies are trying to do.
they want you 100% online, in the cloud with a terminal.
they want all data stored on their cloud-based servers, with you only having limited ownership.
almost there....


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Wed May 31, 2017 10:48 am 
Offline

Joined: Fri Jun 03, 2005 4:00 pm
Posts: 817
Location: Springfield !
garyb wrote:
Scope is the opposite of what the big companies are trying to do.
they want you 100% online, in the cloud with a terminal.
they want all data stored on their cloud-based servers, with you only having limited ownership.
almost there....


No this is what we don't want :) - Roland released some VSTi that you can buy and download like any other VSTi but recently they have Roland cloud which is a subscription service - No thanks I'm not interested because it costs all the time - If a VSTi is expensive which they are it is still a one off payment and you can have a license.

UAD does authorize online like Propellerheads Reason does but the software is your license - Native Instruments and Arturia have software engines for authorization which is OK but the license is yours.

Scope itself needs a license key via email [which I've archived]

Many of us here have diligently collected items over the years that are free of this [relatively speaking] - Take Cubase VST 5.2 which is years old [I still have this] and it's really good - :lol: - And Cubase SX, so what if it's old it is still amazing - And right at the end I managed to get Cubase 8.5 which has a 32 bit version which is not available now !!!! - phew what a relief - All these items are amazing to have but old technology just like Scope - But who cares? - :) - It's good to have them


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 9:48 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1777
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Just wanted to show the Scope midi timing issue. I like totally objective evidence.

I recorded a modulation signal coming out of modular. Rise & fall of the signal are done thanks to envelopes. First of all, the rise & fall have between 100 and 200 ms delay ! But look at the difference between the both record ! Exactly the same conditions. I can explain in detail how I did, if needed.

The last fall & rise is obtained via silent way DC device = 1 or 2 ms delay and always the same !
Attachment:
midi timing-.jpg
midi timing-.jpg [ 116.67 KiB | Viewed 639 times ]

Midi timing is very improvable in Scope !

_________________
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 9:10 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Oct 31, 2010 1:55 pm
Posts: 55
Location: dark side of the moon
JoPo wrote:
Just wanted to show the Scope midi timing issue. I like totally objective evidence.

I recorded a modulation signal coming out of modular. Rise & fall of the signal are done thanks to envelopes. First of all, the rise & fall have between 100 and 200 ms delay ! But look at the difference between the both record ! Exactly the same conditions. I can explain in detail how I did, if needed.

The last fall & rise is obtained via silent way DC device = 1 or 2 ms delay and always the same !
Attachment:
midi timing-.jpg

Midi timing is very improvable in Scope !


+1 wish that would be in scope 7 development as well as proper preset recall and updated wave driver


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Sun Jul 09, 2017 2:38 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 03, 2005 4:00 pm
Posts: 817
Location: Springfield !
enantiodromia wrote:
JoPo wrote:
Just wanted to show the Scope midi timing issue. I like totally objective evidence.

I recorded a modulation signal coming out of modular. Rise & fall of the signal are done thanks to envelopes. First of all, the rise & fall have between 100 and 200 ms delay ! But look at the difference between the both record ! Exactly the same conditions. I can explain in detail how I did, if needed.

The last fall & rise is obtained via silent way DC device = 1 or 2 ms delay and always the same !
Attachment:
midi timing-.jpg

Midi timing is very improvable in Scope !


+1 wish that would be in scope 7 development as well as proper preset recall and updated wave driver


Probably very good ideas for Scope 7 - :) But lets not get carried away because there is no Scope 7 [yet] - Lets get Some form of Scope 7 out first in existence


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Sat Jul 22, 2017 9:42 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
Just to chime in.
5.1 is fantastic already. Bar some of the step/gate sequencing stuff in mod 4 not working right.
I use 32bit still.
I want the samplers as they don't work in 64 bit.
For me really I just want that seq bug fixed and samplers in 64bit! Also I think implementation of MPE midi for synths and samplers etc would be another sweet addition to 7.
That's it.
I don't really like constant updates etc.
You don't need to keep updating a guitar once you have one. It does it's job.
Add ons and plug ins though, I like a steady (not fast or unnecessary) flow of extra tools and toys.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Scope 6 does not exist
PostPosted: Sat Sep 02, 2017 4:41 am 
Offline

Joined: Fri Aug 18, 2017 3:25 am
Posts: 13
I'd like to see support for 3d controllers. I've a continuum I think (or would like to think), that scope in the future could work well with them in addition to regular controllers. That said, a lot of work goes on behind the scenes to make things work so hopefully that'll be considered in future. Else i'll have to buy a Kyma... :cry: I know recently there are a few that support these controllers but something on the modular would be pretty nice.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 227 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group