PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Tue Oct 17, 2017 9:05 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Dec 14, 2016 9:42 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1083
Location: israel
so to clarify on sb404 - the bug is on the gate sequencer, the note sequencer or the control sequencer or on all of them?

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Dec 14, 2016 7:06 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm
Posts: 1451
My experience is all of them. Press play,and nothing happens. Although, if the note seq didn't work but either of the others did...it might've gone unnoticed. It first doesn't show any pattern loaded when changing presets.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Thu Dec 15, 2016 11:57 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
Will give a clear response tomorrow when at the studio. From what I remember it's applying of all these things not happening until samplerate changing. Pressing the keys plays the sequence fine.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Thu Dec 15, 2016 3:29 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 231
I tried it again and SB 404 works fine on XITE-1 even when chaning patterns. I don't know, how to make a new pattern, so please someone tell me how to. Otherwise I'd say SB404 is working (on any DSP), but 808 and 909 don't (only one or two of the the drum oscs are triggered).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Thu Dec 15, 2016 11:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1083
Location: israel
well, it is well documented by now that it does not work. don't know what you did that it worked for you, maybe your xite placed it on dsp2 and thus it worked

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 1:33 am 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 231
faxinadu wrote:
well, it is well documented by now that it does not work. don't know what you did that it worked for you, maybe your xite placed it on dsp2 and thus it worked

Nope, I can assign it to any DSP and it still works. Though only MIDI notes > 48 work (which of course doesn't make sense for a bass).
I found the editor: when I set the keysplit to a lower note, I can also play bass notes.


Last edited by DragonSF on Fri Dec 16, 2016 1:48 am, edited 4 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 1:34 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1083
Location: israel
you must have a magic xite ;) it is a known issue

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 1:38 am 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 231
faxinadu wrote:
you must have a magic xite ;) it is a known issue

Magic anyway (it doesn't work with A16 but with A8200). Which notes are you trying to play?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 1:44 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1083
Location: israel
i don't have an xite as you know, but it is by now well documented that all sequencer based modules do not perform correctly on xite. this includes sb404 and modular sequencer mdoules as well as our own ocean swift sequencer based devices like gateway and ocean storm (since been fixed on storm).

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 1:50 am 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 231
Here the only sequencer, which properly works is the SB 404. All others (as said before) can only output 1 or two signals. As the SB 404 needs only one output (guessing here), it you be fine.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 2:01 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
I'll post a video tonight (hopefully) to clearly show the issue. The notes bellow 48 are for changing the pattern banks when step sequencer is active.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 2:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1083
Location: israel
we actually fixed it, but then a new issue arrises where you can not open more than one sb404 in a project (should not be happening, its monophonic and the seq modules are not dsp expensive, so it is somehow creating a new issue)... so... the fix is not a much more than first-aid at this point and it can not be released as a fix.

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 3:36 am 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 231
Liquid EDGE wrote:
I'll post a video tonight (hopefully) to clearly show the issue. The notes bellow 48 are for changing the pattern banks when step sequencer is active.

I see. So when the split is on, any note below should switch the pattern(which doesn't happen) and above start the sequencer. So here, the pattern switch doesn't work (no MIDI signal below split-point is registered).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 9:11 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
DragonSF wrote:
Liquid EDGE wrote:
I'll post a video tonight (hopefully) to clearly show the issue. The notes bellow 48 are for changing the pattern banks when step sequencer is active.

I see. So when the split is on, any note below should switch the pattern(which doesn't happen) and above start the sequencer. So here, the pattern switch doesn't work (no MIDI signal below split-point is registered).


exactly. and the same when you try to edit the steps in the step sequencer. nothing actually changes (audibly) until you follow it with the sample rate switching!

Assigning to dsp2 gets that stuff to behave. but then as soon as you add/turn on fx filters etc on the sb404 dsp2 can not cope and just errors.

maybe the pitch changes work on the fly. i cant remember. but im going to have a quick look tonight. (phew, i dont need to do the video :D )

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 9:14 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
faxinadu wrote:
we actually fixed it, but then a new issue arrises where you can not open more than one sb404 in a project (should not be happening, its monophonic and the seq modules are not dsp expensive, so it is somehow creating a new issue)... so... the fix is not a much more than first-aid at this point and it can not be released as a fix.


Still, id be more than happy with 1 perfectly working sb404 in a project!!!

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Fri Dec 16, 2016 9:50 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 704
Location: Brighton England
Liquid EDGE wrote:
faxinadu wrote:
we actually fixed it, but then a new issue arrises where you can not open more than one sb404 in a project (should not be happening, its monophonic and the seq modules are not dsp expensive, so it is somehow creating a new issue)... so... the fix is not a much more than first-aid at this point and it can not be released as a fix.


Still, id be more than happy with 1 perfectly working sb404 in a project!!!


Also, wonder if the fix/first-aid can be applied to Solaris??!! As 1 fully working Solaris (yes I know Solaris only works with low poly on Xite, but still) would be great! (Not wanting to push it)
For me this is all very exciting and a break through!!!!

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Mon Feb 27, 2017 10:14 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri May 20, 2016 6:31 am
Posts: 101
Location: 127.0.0.0
i made more than 50 custom presets, something i took weeks to do, got all the sweet spots and sounds i wanted to get from it,
none of them load now, wasted too many hours with this synth with zero results. Sometimes not even the factory presets load....
I love SC synths but i Dont understand why this is so praised, for me it just seems broken

_________________
Ocean Swift Synthesis - Scope 3rd Party Plugins
http://www.oceanswift.net
FernandoHood
http://www.fernandohood.com
Atom Sessions - Music
http://www.atomsessions.fernandohood.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sun Apr 09, 2017 12:53 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 09, 2017 1:21 am
Posts: 2
Hi there everyone,

I recently re-installed my Scope software and was going through my plug-ins and coincidently saw this thread and thought I'd fire the SB 404 up.

I am using Studio One ver.3 as my DAW and everything was fine until I tried to sync to midi clock. It sync'ed ok, except it was going at 3600bpm! (in a 120 bpm song).

I thought I would try and install Reaper to see what happened and it worked brilliantly.

I've tried a few google searches but I can't solve the issue. I wondered if anyone has the same problem (with Studio One ver. 3) or even an answer maybe.

Thanks in advance,
Robert


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Mon Apr 10, 2017 11:45 am 
Offline

Joined: Sun Apr 09, 2017 1:21 am
Posts: 2
Just a quick message;

I gave it another go and realised you have to tick the midi timecode box.

Apologies for not trying that earlier!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group