PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Thu Aug 17, 2017 9:02 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Mar 21, 2015 5:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jul 17, 2003 4:00 pm
Posts: 624
Location: Varies Between 30Hz & 20KHz
Ooof! I'm out of cards on this one. It just doesn't make sense. Have you tried a brand new project with only a midi in and audio output to eliminate any possible conflicts (although I don't know why there would be any)?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Mar 21, 2015 5:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Posts: 1536
Location: Ontario, Canada
Ya it's weird, all the other synths and fx seem to be fine :D

-Tom


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Mon Mar 23, 2015 12:38 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 30, 2009 6:35 am
Posts: 25
I have a W7 64-bit PC and XITE 1 ans sb404 V2.

Got the same problem with sb404. If I change a preset, it will not load correct.
Only after reset by changing the samplingrate there is the correct preset working ...

Ingo


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Mon Mar 23, 2015 12:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Posts: 1536
Location: Ontario, Canada
I haven't tried changing the sample rate. Will do that later and report.

-Tom


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Mar 28, 2015 5:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jul 17, 2003 4:00 pm
Posts: 624
Location: Varies Between 30Hz & 20KHz
Could be this is a known problem with a workaround that may have been mentioned but this may help:


http://forums.planetz.com/viewtopic.php?f=1&t=32314


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Mon Mar 30, 2015 11:42 am 
Offline

Joined: Wed Dec 30, 2009 6:35 am
Posts: 25
May be the core problem is the same. But copy the SB 404 brings no success, like copy the mds8 modul.

Ingo


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Tue Sep 06, 2016 12:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Aug 02, 2005 4:00 pm
Posts: 1277
Location: GLYFADA ATHENS GREECE
404 UNIQUE MODULE!!

_________________
ELVISLIVES


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Oct 29, 2016 1:29 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
This issue is on xite. Not the pci cards. And the answer is to change samplerate back and forth in scope to apply the edits/changes.

@ Gary. Do you seriously have it working on xite no problems?
Has there been a fix? as via sonic core support (around 2013) it was confirmed that these (the mds8, step sequencers on synths like the sb404) bugs where known and should be fixed in the next release of scope on xite.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Last edited by Liquid EDGE on Sat Oct 29, 2016 4:09 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Oct 29, 2016 1:33 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20899
Location: ghetto by the sea
i think the problem that many have is documented now...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Sat Oct 29, 2016 4:12 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
garyb wrote:
i think the problem that many have is documented now...


Love to find out what it is that means you don't experience the issue! Baffling!

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Tue Nov 08, 2016 7:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2003 4:00 pm
Posts: 512
Location: UK
Just reading through the latest threads on the forum and spotted a post from Liquid Edge about getting the Gateway device from Ocean Swift to work if assigned to dsp2.

viewtopic.php?f=30&t=34631

I just tried this and it works here as well, so I also tried assigning Gateway to dsp1 and that works as well. So I thought that it was worth trying SB404. When I assigned to dsp2 it doesn't work and I get an error notice saying that the Capacity limit of DSPs has been reached. If I then cancel that I get another error saying "The file you have attempted to load contains a configuration which does not match your hardware configuration", which I have not come across before. I then continue to get more errors about the capacity limit of DSPs.

However, I then tried loading SB404 on dsp1 and that works and allows SB404 Step Editor to respond to changes in real time.

So could this info be used by the coders at SC for them to look at those dsps and see if there is any relation to the Sequencer issues we have on XITE?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Tue Nov 08, 2016 8:10 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
Yeah, surely they can get into the code and get the "sequencer" parts to load onto dsp 1 or 2 and the rest of the module on the other dsps.

Nice one for sharing sb404 working on dsp1!!!!

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Tue Nov 08, 2016 11:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Posts: 1082
Location: israel
excellent detective work guys, we will look at this on our devices and also try to see if we can help sonic-core fix the sb404, the power of planet z comes through again! :)

_________________
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
https://www.facebook.com/oceanswiftsynthesis/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Nov 09, 2016 4:03 am 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 212
I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Nov 09, 2016 4:38 am 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
DragonSF wrote:
I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).


Try changing the pattern. (Xite only)

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Nov 09, 2016 1:24 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
Alas, On dsp 1 it doesn't work. As soon as you put the filter on it errors . It seems those dsps can only cope with assigning just "step" modules. They are there really just to deal with I/o.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Nov 09, 2016 3:14 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm
Posts: 212
Liquid EDGE wrote:
DragonSF wrote:
I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).


Try changing the pattern. (Xite only)

You mean, changing to one of the existing patterns or create a new one?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Wed Nov 09, 2016 3:19 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Posts: 693
Location: Brighton England
DragonSF wrote:
Liquid EDGE wrote:
DragonSF wrote:
I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).


Try changing the pattern. (Xite only)

You mean, changing to one of the existing patterns or create a new one?


Either or just try editing the one already there. The steps.

_________________
http://www.mutationaudio.com

Keep Rollin'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Thu Nov 10, 2016 9:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 913
Location: Everywhere....Nowhere
Works on DSP 1!
Got an error message but closed it and it seems to work fine.

Win7 64bit Xite-1


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: SB 404
PostPosted: Thu Dec 01, 2016 7:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 02, 2001 4:00 pm
Posts: 281
Location: Danube Town
Thanks for sharing. I will try it!

_________________
XITE-1, Cubase Pro 8.5, Arturia V Collection 5, Korg Legacy Collection, NI Komplete 6, Linplug's, D16 group plugins, WIN 10 64-bit
http://www.facebook.com/harryharrisFACE


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group