SB 404

A place to talk about whatever Scope music/gear related stuff you want.

Moderators: valis, garyb

User avatar
ronnie
Posts: 655
Joined: Thu Jul 17, 2003 4:00 pm
Location: Varies Between 30Hz & 20KHz
Contact:

Re: SB 404

Post by ronnie » Sat Mar 21, 2015 5:32 pm

Ooof! I'm out of cards on this one. It just doesn't make sense. Have you tried a brand new project with only a midi in and audio output to eliminate any possible conflicts (although I don't know why there would be any)?

User avatar
tlaskows
Posts: 1512
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: SB 404

Post by tlaskows » Sat Mar 21, 2015 5:38 pm

Ya it's weird, all the other synths and fx seem to be fine :D

-Tom

cheskylow
Posts: 35
Joined: Wed Dec 30, 2009 6:35 am

Re: SB 404

Post by cheskylow » Mon Mar 23, 2015 12:38 pm

I have a W7 64-bit PC and XITE 1 ans sb404 V2.

Got the same problem with sb404. If I change a preset, it will not load correct.
Only after reset by changing the samplingrate there is the correct preset working ...

Ingo

User avatar
tlaskows
Posts: 1512
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: SB 404

Post by tlaskows » Mon Mar 23, 2015 12:42 pm

I haven't tried changing the sample rate. Will do that later and report.

-Tom

User avatar
ronnie
Posts: 655
Joined: Thu Jul 17, 2003 4:00 pm
Location: Varies Between 30Hz & 20KHz
Contact:

Re: SB 404

Post by ronnie » Sat Mar 28, 2015 5:32 pm

Could be this is a known problem with a workaround that may have been mentioned but this may help:


http://forums.planetz.com/viewtopic.php?f=1&t=32314

cheskylow
Posts: 35
Joined: Wed Dec 30, 2009 6:35 am

Re: SB 404

Post by cheskylow » Mon Mar 30, 2015 11:42 am

May be the core problem is the same. But copy the SB 404 brings no success, like copy the mds8 modul.

Ingo

User avatar
ARCADIOS
Posts: 1281
Joined: Tue Aug 02, 2005 4:00 pm
Location: GLYFADA ATHENS GREECE
Contact:

Re: SB 404

Post by ARCADIOS » Tue Sep 06, 2016 12:38 pm

404 UNIQUE MODULE!!
ELVISLIVES

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Sat Oct 29, 2016 1:29 pm

This issue is on xite. Not the pci cards. And the answer is to change samplerate back and forth in scope to apply the edits/changes.

@ Gary. Do you seriously have it working on xite no problems?
Has there been a fix? as via sonic core support (around 2013) it was confirmed that these (the mds8, step sequencers on synths like the sb404) bugs where known and should be fixed in the next release of scope on xite.
Last edited by Liquid EDGE on Sat Oct 29, 2016 4:09 pm, edited 1 time in total.

User avatar
garyb
Posts: 21357
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: SB 404

Post by garyb » Sat Oct 29, 2016 1:33 pm

i think the problem that many have is documented now...

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Sat Oct 29, 2016 4:12 pm

garyb wrote:i think the problem that many have is documented now...
Love to find out what it is that means you don't experience the issue! Baffling!

User avatar
t_tangent
Posts: 548
Joined: Sun Dec 28, 2003 4:00 pm
Location: UK

Re: SB 404

Post by t_tangent » Tue Nov 08, 2016 7:36 am

Just reading through the latest threads on the forum and spotted a post from Liquid Edge about getting the Gateway device from Ocean Swift to work if assigned to dsp2.

http://forums.scopeusers.com/viewtopic.php?f=30&t=34631

I just tried this and it works here as well, so I also tried assigning Gateway to dsp1 and that works as well. So I thought that it was worth trying SB404. When I assigned to dsp2 it doesn't work and I get an error notice saying that the Capacity limit of DSPs has been reached. If I then cancel that I get another error saying "The file you have attempted to load contains a configuration which does not match your hardware configuration", which I have not come across before. I then continue to get more errors about the capacity limit of DSPs.

However, I then tried loading SB404 on dsp1 and that works and allows SB404 Step Editor to respond to changes in real time.

So could this info be used by the coders at SC for them to look at those dsps and see if there is any relation to the Sequencer issues we have on XITE?

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Tue Nov 08, 2016 8:10 am

Yeah, surely they can get into the code and get the "sequencer" parts to load onto dsp 1 or 2 and the rest of the module on the other dsps.

Nice one for sharing sb404 working on dsp1!!!!

User avatar
faxinadu
Posts: 1320
Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Location: israel
Contact:

Re: SB 404

Post by faxinadu » Tue Nov 08, 2016 11:05 pm

excellent detective work guys, we will look at this on our devices and also try to see if we can help sonic-core fix the sb404, the power of planet z comes through again! :)
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
Scope, Android and PC Developer
https://www.facebook.com/purechordsrecords/
Music
https://faxinadu.bandcamp.com/

DragonSF
Posts: 299
Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm

Re: SB 404

Post by DragonSF » Wed Nov 09, 2016 4:03 am

I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Wed Nov 09, 2016 4:38 am

DragonSF wrote:I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).
Try changing the pattern. (Xite only)

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Wed Nov 09, 2016 1:24 pm

Alas, On dsp 1 it doesn't work. As soon as you put the filter on it errors . It seems those dsps can only cope with assigning just "step" modules. They are there really just to deal with I/o.

DragonSF
Posts: 299
Joined: Sun Nov 08, 2015 4:28 pm

Re: SB 404

Post by DragonSF » Wed Nov 09, 2016 3:14 pm

Liquid EDGE wrote:
DragonSF wrote:I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).
Try changing the pattern. (Xite only)
You mean, changing to one of the existing patterns or create a new one?

Liquid EDGE
Posts: 809
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: SB 404

Post by Liquid EDGE » Wed Nov 09, 2016 3:19 pm

DragonSF wrote:
Liquid EDGE wrote:
DragonSF wrote:I can't see any problem with SB404. I connect MIDI in and Analog Dest out and hear the thing if I press a Note > 48 (C4) (Running on DSP 18 xite-1).
Try changing the pattern. (Xite only)
You mean, changing to one of the existing patterns or create a new one?
Either or just try editing the one already there. The steps.

User avatar
yayajohn
Posts: 1025
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: SB 404

Post by yayajohn » Thu Nov 10, 2016 9:20 am

Works on DSP 1!
Got an error message but closed it and it seems to work fine.

Win7 64bit Xite-1

User avatar
rhythmaster
Posts: 289
Joined: Sun Sep 02, 2001 4:00 pm
Location: Danube Town
Contact:

Re: SB 404

Post by rhythmaster » Thu Dec 01, 2016 7:43 am

Thanks for sharing. I will try it!
XITE-1, Cubase Pro 9.5, UVI, Arturia, Korg Legacy Collection, NI Komplete Ultimate 11, D16 group, Meldaproduction, Waves - WIN 10 64-bit
http://www.facebook.com/harryharrisFACE

Post Reply