PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Fri Nov 24, 2017 12:56 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 87 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Author Message
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Mon Sep 25, 2017 11:30 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 17, 2003 4:00 pm
Posts: 604
Location: Slovenia
Interference wrote:
+ @Gary I read you talked about using 2 computers, how does it work?

- Plug one PCI card in each computer and something like VST link?

Thanks!



viewtopic.php?f=19&t=33530&start=20


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Mon Sep 25, 2017 11:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 21051
Location: ghetto by the sea
right, it depends on what you need to accomplish.

it might be as easy as a midi connection or audio i/o or it might involve the syncing of two sequencers...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 12:23 am 
Offline

Joined: Sun Sep 12, 2004 4:00 pm
Posts: 38
OK thanks for the link, I'll have a look.

If I buy a new PC I think then I could keep also the old one (that could be the reason Gary :) )


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 9:28 am 
Offline

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12850
Location: PROJECT WINDOW
The Ryzen Mobile CPU seems to what's coming next.
Must have on die GPU.

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 11:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 18, 2004 4:00 pm
Posts: 97
Location: Norway
Progress..!

Perhaps, maybe, let's see..

I just got a secondary PC and decided to test it with my Scope cards.
The board is a Gigabyte Z270-HD3P and it has two regular PCI slots.
Both slots are at the bottom end, so it's possible to add a big graphics card without problems.

I did the normal BIOS changes, except that there now is a new technology called Speed Shift which is meant to replace Speedstep.
I disabled all of these things, C states, EIST and Hyper-Threading.

There is also a choice between legacy and UEFI under "PCI devices", and I chose legacy when I installed Windows 10.
I'm not sure what effect this has on Scope, because resetting to UEFI does not seem to trigger dropouts.

At first I had ASIO dropouts (testing with Reaper), but eventually these disappeared and the system now seems very functional.
If there is something inferior about this system compared to my Z87 machine, I haven't found it yet.
I didn't test with the same Reaper projects though, because that would mean installing all the VST plugins and there are quite a few.
Instead I tried to stress the system with Native Reaktor instruments via ASIO; 5 Razor ensembles, 5 Prism, 5 Monark and 5 Rounds, 40 ASIO channels + 8 channels in return from the buses on STM 2448. (CPU usage abround 50%) This is enough for my needs, but I realize things could change if I went even higher. How many ASIO channels blasting at once would you guys regard as a successful test?

Let me know if there is anything specific I could test for you with this system:

Gigabyte Z270-HD3P (CF)
Intel i7 7700 socket 1151 @ 3.6 gHz
Crucial Ballistix Sport DDR4 2x8GB
Samsung EVO 256 GB SSD
Corsair HX 750i PSU

One Scope and one Pulsar2 card, 21 DSP total.
Sorry, no XITE yet :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 11:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 21051
Location: ghetto by the sea
Z270 seems ok for PCI cards based on your and other users reports.
XITEs don't seem to work well with the Z270, but this is not certain, yet.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Is there any such Motherboard that ....
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 12:31 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12850
Location: PROJECT WINDOW
FWIW the i7 7700 @ 3.6ghz is suppose to be locked.
All non k CPUs are good for an easy 400MHz overclocked on with no penalty from heat.

My sons Z270 was a k, we OCd it 4.6ghz.
Doesn’t really need it so we stayed @ stock 4ghz.
Plenty of power.

Z270 with some Scope synths and FX + Mixer on PCI Cards is fine Box.
Reaper loves a fast CPU too.

6 Cores seem to work too but need more tun8ng with buffers and sample settings.

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 87 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group