Minimax problem!

Discuss the Creamware ASB and Klangbox hardware boxes

Moderators: valis, garyb

Post Reply
luisfer167
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2005 4:00 pm

Post by luisfer167 » Fri Sep 30, 2005 10:02 am

I have problems with my minimax. No sound coming out the analog outs when I turn on the power. It is necesary turn down and turn on again for activate the audio outputs. Is my minimax broken??. Anyone have this problem??

Guest

Post by Guest » Fri Sep 30, 2005 10:16 am

Do you have your Audio out (L&R) hooked up to powered speakers??
do you have your midi keyboard out to Minimax Midi in?

Midi ch on and set midi to 1 .

did you have a chance to look at the manual??

And do you have the volume down.

check out the cables you are using. They are TRS mono.

power down the ASB give it few seconds and power back up.


please come back and let us know if you got sound.

<font size=-1>[ This Message was edited by: antar on 2005-09-30 17:15 ]</font>

luisfer167
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2005 4:00 pm

Post by luisfer167 » Sat Oct 01, 2005 3:24 am

hello antar

I have hooked up mi minimax to my mixer fostex, I have check out whit my jp-8000 and no problem.

I have my midi keyboard out conect to minimax midi in

The volume in the keyboard and minimax is set to 127

The midi channels are set to 1

The cables are ok (TRS mono) , I have check out whit my other synths

But In the first power-on no sound!!!, I have turn off the power and turn back up to listen any sound. I am afraid thats my Minimax have a problem.

User avatar
next to nothing
Posts: 2484
Joined: Mon Jul 29, 2002 4:00 pm
Location: Bergen, Norway

Post by next to nothing » Sat Oct 01, 2005 4:36 am

have you upddated your minimax ?

Guest

Post by Guest » Sat Oct 01, 2005 5:48 pm

couple things to try.

1. contact ralf with your SN of the Minimax and have him send you a key code for the ASB and the OS to reload, see if this fixes the audio problem.

if after you upgrade the OS you still don't have sound and you are sure that you minimax is hooked up right then contact ralf (rb@creamware.de) at CWA support and tell him about your Minimax and see what he tells you Either he asks you to exchange it with your dealer or directly with creamware.

send a link of this post to ralf.

James
Posts: 38
Joined: Tue Oct 04, 2005 4:00 pm
Location: Pacific Northwest
Contact:

Post by James » Sun Oct 02, 2005 8:45 am

On 2005-09-30 11:02, luisfer167 wrote:
I have problems with my minimax. No sound coming out the analog outs when I turn on the power. It is necesary turn down and turn on again for activate the audio outputs. Is my minimax broken??. Anyone have this problem??
Did you press the Preset button on the bottom? It will be silent if you don't...

User avatar
Ralf
Posts: 295
Joined: Mon Feb 09, 2004 4:00 pm
Contact:

Post by Ralf » Sun Oct 02, 2005 11:23 am

hello luisfer167,

please contact me on by email ( rb@creamware.de ), for an upgrade of your minimax-OS. I need your hardwareserialnumber to generate the software-key.

cheers
ralf

On 2005-09-30 11:02, luisfer167 wrote:
I have problems with my minimax. No sound coming out the analog outs when I turn on the power. It is necesary turn down and turn on again for activate the audio outputs. Is my minimax broken??. Anyone have this problem??

luisfer167
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2005 4:00 pm

Post by luisfer167 » Mon Oct 03, 2005 12:01 am

thanks to all, I have upgraded the OS of my Minimax yesterday, but the problem has not been solved. I will ask to my dealer for exchange my minimax. By the way, what beutiful sounds!!!, thanks creamware

mordecay
Posts: 1
Joined: Sat Oct 07, 2006 4:00 pm
Location: Italy
Contact:

Post by mordecay » Sun Oct 08, 2006 9:46 am

i have a problem too, (now i updated minimax firmware to 2.0 and i must check better) : when i play with minimax for a while i hear some distorsion and sometimes poliphony problems, last note delete the previous one...

anyone have this kind of problems?

fx1mark
Posts: 59
Joined: Mon Apr 03, 2006 4:00 pm

Post by fx1mark » Sun Oct 08, 2006 2:33 pm

in 2.0 They have fixed the overdrive problem and now the minimax overdrives properly. check to see if the overdrive light is coming on when you hear distortion. they have improved on the polyphony problem but it is still not fixed. I am pleased to see they are working on it. maybe it will be fixed completely one day.

Tiitu
Posts: 35
Joined: Thu Aug 24, 2006 4:00 pm

Post by Tiitu » Wed Nov 01, 2006 1:00 am

You must wait a minute after switching the power on. If you try to play right-away, there are no sound probably because it takes some time the software to initiate, e.g.. Just think how long time it will take a PC to boot.-up! So wait at least some ten seconds to see, if that solves the problem.

luisfer167
Posts: 5
Joined: Wed Sep 21, 2005 4:00 pm

Post by luisfer167 » Sun Jan 14, 2007 12:19 pm

Tiitu wrote:You must wait a minute after switching the power on. If you try to play right-away, there are no sound probably because it takes some time the software to initiate, e.g.. Just think how long time it will take a PC to boot.-up! So wait at least some ten seconds to see, if that solves the problem.

Uff... Tiitu thanks for your answer. But if you want, you can wait a hour after switching the power on....... no sound. I probe this minimax in the friend´s house and the same. Sometimes sound, sometimes no sound. The problem is other. Finally I exchanged my minimax and the adapter whit my dealer but..... the same problem. My minimax hardware version is 1.0..... is the first.... perhaps this explain all.????

Tiitu
Posts: 35
Joined: Thu Aug 24, 2006 4:00 pm

Post by Tiitu » Mon Jan 15, 2007 4:58 am

I did wait for 2 months and 2 weeks ... :lol:

But, do you mean that you have now tested 2 non-working synths? That is not quite probable, and to me it looks like the problem is somewhere else. Are your amplifier and loadspeakers working alrigh?

This is not an OS problem. I for example did only encounter one 'problem' with OS version 1.0: A LED was not lighting. But, it has been fixed now and you can install the latest OS (v2.0) etc. from here:

ftp://ftp.creamware.de/Software/ASB-Box ... AX/DSP_OS/
ftp://ftp.creamware.de/Software/ASB-Box ... MAX/WinXP/
ftp://ftp.creamware.de/Software/ASB-Box ... ndpresets/

Regards,
Tiitu.

Post Reply