Loading performance hang.

Discuss the Creamware Noah
Post Reply
jeezs
Posts: 42
Joined: Thu Jun 28, 2001 4:00 pm
Location: France
Contact:

Loading performance hang.

Post by jeezs » Wed Oct 28, 2015 12:39 pm

Hello,

I have a recurrent problem with Noah every week and sometime every day, Noah stop working and send "loading performance..." or even sometimes "loading performance failed..."

So each time I have to re-flash and reinstall all sent with their key.
Please notice that I reinstall pressing simultaneously the "power" button and the "System" button (in Noah recovery Mode, ready for os update via USB
Sometimes It work and noah boot correctly and often it don't I have to repeat the process 5 or 10 times.
I also try to reinstall without using the recovery mode the result is the same, sometimes It work, sometimes not.

The Noah device does this for years .
But even more strange, is , last year Noah has work almost 3 month without crashing.

since then the problem occur again at least 1 / 2 times per weeks.

I suspect a Rom or flash problem?

can anyone confirm or help me?
maybe Garyb?

Anyway many thanks for help

User avatar
garyb
Posts: 21193
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Loading performance hang.

Post by garyb » Wed Oct 28, 2015 1:34 pm

i can't help much, i'm afraid.
maybe there is a loose connector inside....

User avatar
garyb
Posts: 21193
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Loading performance hang.

Post by garyb » Wed Oct 28, 2015 2:03 pm

hard drive failing?

jeezs
Posts: 42
Joined: Thu Jun 28, 2001 4:00 pm
Location: France
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by jeezs » Thu Oct 29, 2015 3:47 am

What can I do ?
Is it possible to replace the hard drive?
if yes can you help me about the hard drive spec?

Many thanks for your help

User avatar
garyb
Posts: 21193
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Loading performance hang.

Post by garyb » Thu Oct 29, 2015 10:09 am

it's just an old ide drive.
the only problem you would have is finding a new one that small.
have you looked inside? be careful.

jeezs
Posts: 42
Joined: Thu Jun 28, 2001 4:00 pm
Location: France
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by jeezs » Thu Oct 29, 2015 11:24 am

Sorry but I don't see any hard drive.

Here are the pics of Noah Ex internal ( both motherboard and expansion board) can you tell me where it should be?

Thanks again.
Capture d’écran 2015-10-29 à 21.24.32.png
Capture d’écran 2015-10-29 à 21.24.32.png (1.33 MiB) Viewed 1893 times
Capture d’écran 2015-10-29 à 21.24.18.png
Capture d’écran 2015-10-29 à 21.24.18.png (1.17 MiB) Viewed 1893 times

User avatar
garyb
Posts: 21193
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Loading performance hang.

Post by garyb » Thu Oct 29, 2015 1:08 pm

ooops!

i guess it's MY memory that's faulty.

really, i was just grasping at straws.

jeezs
Posts: 42
Joined: Thu Jun 28, 2001 4:00 pm
Location: France
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by jeezs » Thu Oct 29, 2015 1:22 pm

No fortunately it's only Noah memories that's faulty. :lol:

I guess the roms is damage, Is it possible to get a new one somewhere or at least do you know where I can get my Noah repaired?

Does Sonic core can repair it?

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by tlaskows » Thu Oct 29, 2015 1:29 pm

Is there a compact flash card in there? They're basically the same as an IDE hard drive. They should never die if they're the expensive industrial ones...

-Tom

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by tlaskows » Thu Oct 29, 2015 1:30 pm

Oh, Sonic Core does not deal with Creamware stuff. I don't think they have the diagrams/schematics...

-Tom

User avatar
garyb
Posts: 21193
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Loading performance hang.

Post by garyb » Thu Oct 29, 2015 1:39 pm

-or parts....

you can PM jhulk. he has a shop....

jeezs
Posts: 42
Joined: Thu Jun 28, 2001 4:00 pm
Location: France
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by jeezs » Thu Oct 29, 2015 1:47 pm

ok I'll get in touch with him
thanks for all

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Loading performance hang.

Post by tlaskows » Thu Oct 29, 2015 1:57 pm

Well, you don't have some of the parts... probably the FPGAs or the code for them. If those die, the unit is done. Most of the chips are in production...

And it would cost a fortune to fix something that's not worth a lot these days.

-Tom

Post Reply