PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Mon Aug 21, 2017 1:42 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 15, 2006 5:28 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 23, 2005 4:00 pm
Posts: 5669
Location: The Blue Shadows
It DOES work fine. Not sure why not for you guys, but it works fine here. What are you trying to do with the syncronizer specifically & how are you going about it? Are you still at the install stage or are you trying to syncronize newly created presets or banks?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 1:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
I did not succeed to make the synchronizer work correctly (no download to the Noah Unit). I just used a trick to "update" the devices on the Noah but I think this is to dangerous to be explained as it could make the Unit crash completely...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 1:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
To answer Shroomz, I intended to get the Prodyssey and EDS8I working on my newly bought (I got it in februar 2006) NOAH EX. I had the keys from creamware mypage and the files installed with the plug-in installer. But when pressing the Synchronize key, nothing happens at all even though I can check that the unit is idnetified by the PC. Did not thind why such a behaviour but found another way to get it work...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 1:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
To answer Shroomz, I intended to get the Prodyssey and EDS8I working on my newly bought (I got it in februar 2006) NOAH EX. I had the keys from creamware mypage and the files installed with the plug-in installer. But when pressing the Synchronize key, nothing happens at all even though I can check that the unit is idnetified by the PC. Did not thind why such a behaviour but found another way to get it work...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 19, 2006 8:14 am 
Offline

Joined: Tue Aug 27, 2002 4:00 pm
Posts: 858
Location: Norway
thinking of a dangerouse route myself, downloaded the flashtool - i'll take a look at it.
Guess i do fine, since the installation on the other pc is ok, i could, in worst case, flash from there if i do something folish.

I found a lot of devices and even Noah_EX_NoKey.oxe.
Does it mean we don't need keys anymore?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 6:19 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
No, you still need keys to install the device.
From what I guess, the keys is mainly used to allow the device to work on the hardware part of the NOAH.
When I installed my stuff (Prodyssey and EDS8I) I had some trouble to update the hardware part of the device. But I got the keys before I succeed.
I also succeed to get the Vectron available at the FTP site and it is working though I did not spend much time on it so far.
Tryed to install what looks like a beta version of the Prophet 5 but request an activation key on the Hardware NOAH EX...
Will have to wait untill the official release...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 5:56 am 
Offline

Joined: Mon Sep 26, 2005 4:00 pm
Posts: 15
I am having the same problem. Somehow, the installer does not work when trying to install the vectron no-key. The installer just stops after dragging and dropping the oxe file onto the plugin installer. When starting the Noah remote software, it says: the oxe file is corrupted. Any suggestions would be welcome.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 2:04 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
When I tried and succeed to install the VECTRON, I had no problem when I used the plug-in installer. Everything went just simply when I installed the plugin except that I did not succed to get anything installed on the hardware NOAH EX.

I just used the files available on the cw ftp site:

ftp://ftp.cwaudio.de/Software/Noah/noke ... NOAH_(_PC_)/

I just checked that they were still the same as th one I downloaded a few months ago.

The step I did not get through was to get the NOAH EX "synchronised". When I clicked on the synchronize key, nothing happened and the only trick I finally found was to update the devices using the update for recovery backup tool.

But I had to manually edit the data file before getting everything working OK.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 2:29 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
The official installation process is as followed (do not remmber where I found this):

"Prudukt : NOAH Häufigkeit der Anfrage : 8

Kathegorie : Software Problem : NOAH-Oxe Installation Anleitung


Problem :

Anleitung Oxe installation, hier am Beispiel EDS8i für Noah:



Fix :

PC:

1. Download the #Noah#EDS8i_NoKeys.oxe on your computer
2. Close all CreamWare-Applications (Noah, SFP, SCOPE 4.0 ...)
3. Doubleclick the oxe-File
4. The "CreamWare-PlugIn Installer" will open
5. Select only the Noah-Application
6. Klick on "Install"
7. Close the "CreamWare-PlugIn Installer"
8. Connect Noah via USB and start the Noah editor software
9. Follow the instructions of the installation prozess
10. At the end of installation the Synchronizer will open automatically
The Synchronizer is needed to copy the Device files into your Noah.
11. Select the grey folder Icon of the EDS8i on the right
12. The Icon becomes yellow and other folders will be shown
13. Make sure that there is enough "Available Memory" left
14. Now press the synchronize button and wait until all the files are written in your Noah-Synthesizer
15. After synchronisation you have to reboot your Noah
16. Have fun with your new Plugin



Mac:

1. Download the #Noah#EDS8i_NoKeys.oxe.bin on your computer
2. Copy this file into the "oxe" folder (//Noah//App//oxe).
3. Rename the file #Noah#EDS8i_NoKeys.oxe.bin into #Noah#EDS8i_NoKeys.oxe
8. Connect Noah via USB and start the Noah editor software
9. Follow the instructions of the installation prozess
10. At the end of installation the Synchronizer will open automatically
The Synchronizer is needed to copy the Device files into your Noah.
11. Select the grey folder Icon of the EDS8i on the right
12. The Icon becomes yellow and other folders will be shown
13. Make sure that there is enough "Available Memory" left
14. Now press the synchronize button and wait until all the files are written in your Noah-Synthesizer
15. After synchronisation you have to reboot your Noah
16. Have fun with your new Plugin

"

<font size=-1>[ This Message was edited by: FRA59-HELP on 2006-05-12 15:30 ]</font>


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing NOAH
PostPosted: Sat Jul 12, 2014 5:54 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 11, 2014 6:08 pm
Posts: 2
Sorry for reviving an old topic.

I recently purchased a Noah EX, installed the 1.1 software on a Windows 7 PC running Virtual XP. All is fine except that I cannot activate the Odyssey and Drum Machine plugins I downloaded from Creamware's ftp. The Profit 5 which came with installer has no problem installing. I realize that I may need to run the Plugin Installer apps in the 1.1 software but it has an unrecognizable .pro extension.

How can I run the installer application?

Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing NOAH
PostPosted: Sun Nov 16, 2014 3:25 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 21, 2006 4:00 pm
Posts: 1287
Location: FRANCE
Maybe too late but you probably need the keys to activate the extra plugin.
Maybe GaryB can help you by providing you the keyfile for your unit ?
I suspect Gary is not an expert about this old discontinued machine but maybe he still can get the keyfiles.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing NOAH
PostPosted: Sun Nov 16, 2014 10:27 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20903
Location: ghetto by the sea
you can't run the remote software in windows 7 and actually expect it to work.
if you need keys, you can get them from support, but when Creamware went out of business Vista was newly released. the remote software works in XP or OSX 10.2 ONLY.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing NOAH
PostPosted: Fri Jan 09, 2015 5:12 am 
Offline

Joined: Thu Oct 25, 2007 11:09 am
Posts: 110
Location: Sweden
Yeah, nothing happens if noah usb is connected on my win7 x64. So I ran and installed wmware with winXP and now it works like charm.
But now it's time to sell it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing NOAH
PostPosted: Fri Apr 10, 2015 11:40 am 
Offline

Joined: Fri Jul 11, 2014 6:08 pm
Posts: 2
I tried dropping the OXE file into the pluginsinstaller and it works. But as I mentioned the Prodyssey is already installed in the Noah when I purchased it, it is only that the synth is not showing up on the PC ( not shown on the drop down instrument list on PC ).

I have then noticed that inside the Device folder, al the instruments folders are there except for the Prodyssey and since these folders contain the soft synths' graphic interface etc., maybe this is the reason I could not find it on the PC? And if this is the case, does anyone have this Prodyssey device folder that can share with me?

Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group