PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Wed Jun 28, 2017 4:23 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: One instance of STS2000P has latency (Scope 4.0)
PostPosted: Sat Jun 09, 2012 5:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 28, 2012 1:57 pm
Posts: 59
Location: Denver, Colorado, USA
Dear all,

I've recently got XTC mode working, and primarily at the moment I'm using the card as a sound source in Reaper, having an instance of STS2000P loaded for the tracks that I want to use SoundFonts or sample sets from the Powersampler AKAI disk I had included with my 3DSP card.

I'm having a problem with the third instance of the 2000P where it is behind (time-wise) the rest (I have 5 instances running before I ran out of DSP :wink: ), yet the fourth and fifth instances are in time. At one point, the track WAS in sync with the others, but only momentarily. As soon as I resumed playback it fell behind again.

Is this something that anyone is aware of, and has a possible remedy? I did remove and replace that instance of the STS2000P, but to no effect.

I haven't done anything special in terms of setting latency for that particular channel. The PDC for all of the channels coming from the 3DSP card is 1536, and in the plugin/FX window for each of those channels, the STS2000P instances show "1154/1536 spls" in the bottom left.

Any help would be greatly appreciated!

Thanks in advance for your help,

unaHm

PS: I have a couple of other cards on their way, so I'm looking forward to making some large XTC-based projects! The integration with Reaper and Renoise is fantastic - I'm very pleased! I was trying to do EXACTLY THIS with a SoundBlaster Audigy 2ZS and the DSP-Programmable kXProject drivers, but it never really worked. Plus, I make use of SoundFonts and samples, and the VSTi plugins I've been using weren't happy running more than a couple of instances.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: One instance of STS2000P has latency (Scope 4.0)
PostPosted: Wed Jun 13, 2012 2:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Posts: 3588
Location: Melbourne Australia
What host (CPU, Motherboard, RAM, HardDrives, O/S etc) are you running and what are your ULLI settings in Scope ? And where are the samples residing ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group