PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Tue Oct 17, 2017 5:10 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: XTC + ADAT..help...
PostPosted: Sun May 08, 2011 6:45 pm 
Offline

Joined: Sun May 08, 2011 6:40 pm
Posts: 2
Hello

i need some help

i wasted some days trying to link adat to scope in xtc mode...obiousvly failing

only way i can get it, is non XTC...

Can anyone help me posting a screenshoot with a working ADAT XTC .pro scheme?

i would appreciate a lot

thanks for your help


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: XTC + ADAT..help...
PostPosted: Sun May 08, 2011 9:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 20, 2003 4:00 pm
Posts: 1330
Location: Denmark
How far are you, xtc wise?
Do you get the xtc logo when you load your daw?
Can you run plugins in xtc mode?


It's working fine here.. Not at the scope pc so I can't post screenshot though.
Open up your xtcproject file located in scope/app/xtc ( I think that's the folder order... Otherwise there is a folder called xtc with an xtcproject.pro file somewhere:)

Open that in scope and open your daw. Edit the project until you have made all the connections you need (Adat etc) and save. Close scope and open your daw.

Hope it helps.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: XTC + ADAT..help...
PostPosted: Mon May 09, 2011 5:43 am 
Offline

Joined: Sun May 08, 2011 6:40 pm
Posts: 2
attached picture of my *. pro project

i would like to figure it out where to connect adat source and dest.

should i plug some plugin to let it works? such as vdat perhaps?

Should i extended Asio channels dest/ source?



thanks


Attachments:
adat scope.JPG
adat scope.JPG [ 137.22 KiB | Viewed 2005 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: XTC + ADAT..help...
PostPosted: Mon May 09, 2011 6:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 20, 2003 4:00 pm
Posts: 1330
Location: Denmark
change the number of asio ins/outs by clicking the asio boxes. THey should have 8 in/out.

Then connect the asio sources to adat dest, and adat source to asio dest.

you can disconnect the "merger" module for now and just leave it somewhere in the project window, unconnected. the same goes for the directMixerPlayer. well talk about them later.

Then fire up your daw (reaper cubase, pro tools etc) while scope is still running.
Do you have sound?
if yes, save the project and close your daw, then after that scope, and then load up your daw again.

that should be it:)


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group