Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Request a new device/modular module, and hope that some enterprising developer grants your wish!

Moderator: valis

thehe
Posts: 61
Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by thehe » Wed Mar 14, 2012 9:57 pm

IN ADDITION:

Please think about the power consumption of the cards, too!
As I mentioned a lot of posts above, I stood in contact with Exsys and Sonic-Core and figured out, that the cards need a lot of power.

All the "cheap little PCI-Boxes" provide only the theoretical minimum of PCI-Specification for power!

MCCY
Posts: 1195
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by MCCY » Tue Mar 19, 2013 12:35 pm

All this sounds very interesting! Anybody else tried that exsys solution?

thehe
Posts: 61
Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by thehe » Tue Mar 19, 2013 12:38 pm

MCCY wrote:All this sounds very interesting! Anybody else tried that exsys solution?
update: works like a charm ;)

bosone
Posts: 1453
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by bosone » Wed Mar 20, 2013 5:31 am

can you post some more info??

MCCY
Posts: 1195
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by MCCY » Wed Mar 20, 2013 6:05 am

Did I get it correctly, that the smaller EXSYS version holds the same board with different Power adaptor, to allow many hungry DSPs to work? The bigger ones just have a bigger case & a bigger powersupply?

Someone knows the cheapest way to get them in germany?

thehe
Posts: 61
Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by thehe » Wed Mar 20, 2013 6:35 am

MCCY wrote:Did I get it correctly, that the smaller EXSYS version holds the same board with different Power adaptor, to allow many hungry DSPs to work? The bigger ones just have a bigger case & a bigger powersupply?

Someone knows the cheapest way to get them in germany?
dear mccy,

i think so, because exsys sells the board (1pcie -> 4pci) in only ONE version without any case...

i live here in germany and had to get distributor of exsys-products to get one piece "a little bit cheaper" - try just google around and send me a pm so that we can compare - maybe i can get somehing for you little cheaper.

greetings

User avatar
Bud Weiser
Posts: 1307
Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by Bud Weiser » Wed Mar 20, 2013 8:43 am

bosone wrote:can you post some more info??
For long cards ...
http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1031.pdf

For short cards ...
http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1032.pdf

according to the manufacturer,- it ...
"Is ideally suited for DSP (Digital Sound Processor) based audio card"

PSU is the same for both,- 220W.

german shop ...
http://www.exsys.de/shop/

:)

Bud

bosone
Posts: 1453
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by bosone » Wed Mar 20, 2013 9:11 am

definitely interesting...
thx!

User avatar
braincell
Posts: 5894
Joined: Thu Sep 13, 2001 4:00 pm
Location: Shenandoah

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by braincell » Sat Apr 06, 2013 12:48 pm

thehe wrote:Hey guys,

we are young computer scienctists and something popped into our mind:

What do you think of a 96 (4x pulsar adat) to 160 (4x scope adat) ADAT-I/O-Solution with
ONE SINGLE PCI-EXPRESS x1
or
ONE SINGLE EXPRESSCARD (for laptops)?

Should we develop something in this way?

It's a huge mobile recording platform without any big CPU-load as you know from firewire-devices...

Greetings,
Robin

No to laptops. Yes to PCIe desktop. No to ridiculously high price. Why only 1X?

User avatar
Marco
Posts: 909
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by Marco » Thu Oct 10, 2013 4:45 pm

Hallo Guys

Im Anabella, I have 3 x 15 DSP systeme Scope Cards. Today I ordered the exsys ex-1031 with the pcie-card connector. Im from germany. I payed about 300 bucks for that. I hope I can :lol: and not :x (smile and not die).

In the next few days I hope to send you a positive reaction. Most boards on the market are shit, because the pci connector dies out. I hope this solution can reanimate all these beautiful 15 DSP Boards on this planet. The exite is to expensive for most of us. And 10 times more power than a scope 15 dsp??? Is this really true, or marketing trick?

45 DSPs are enough to survive. If it works I would have 45 DSPs and 32 Audio inputs and 32 outputs. Yes one of the boards is a SRB.

:-? wanna hear my results?!?!
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
garyb
Posts: 21201
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by garyb » Thu Oct 10, 2013 8:25 pm

i hope it works great.

how is an XITE-1D expensive? i know it's not cheap, but it costs just about 1 1/2 times what a fiftenn dsp card used to cost and it's about as powerful as three of those cards...

hubird

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by hubird » Fri Oct 11, 2013 1:47 am

I guess it's cheaper to give the cards a new life in a new PCI box... :-)

User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by readymedia » Sun Oct 13, 2013 11:45 am

Hey there! Hey anabella!

I would like to know, how this EXSYS solution work! I think about the same solution for my notebook with Express Card (via EXSYS 4 x PCI Slot Expansions Box, 220 Watt Power Supply 12121690 http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1031.pdf ).

Cheers,, A.
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

User avatar
Marco
Posts: 909
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by Marco » Tue Oct 15, 2013 10:01 pm

:D Hi guys! IT is cheaper, Dont compare prices frommen 2002,go to ebay, and get those cards, or if There is the Case that you have already one or to cards AT Home, you could upgrade easyly one more cards,you dont need to Pay thousands of bucks for an excite cards. And btw, how much power do you REALLY need?

I got the exsys 1031and a PCIE Adapter AT Home now, but I still wait for my cards upgrade from ebay. So keep it um, ill be back in a few days!
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
Marco
Posts: 909
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by Marco » Tue Oct 22, 2013 8:57 pm

Hey guys, I had 3 bad days, the fucking exsys 1031 does not work correct, i get really disapointed, dont try this shit, i send back today :evil:
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
Marco
Posts: 909
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by Marco » Tue Oct 22, 2013 8:58 pm

3 x 15 dsp cards produce only the fucking pci overflow error. Makes me crazy
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

YiannisK
Posts: 215
Joined: Wed Dec 03, 2003 4:00 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by YiannisK » Wed Oct 23, 2013 9:39 am

So I guess using this box for 3 x 15 dsp is out. Unless there was a defect.
What other option do we have?

User avatar
garyb
Posts: 21201
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by garyb » Wed Oct 23, 2013 10:10 am

a motherboard that works....
there are plenty of them.

PCI is obsolete. it's just a matter of buying what will work and not one of the popular gamer boards.

YiannisK
Posts: 215
Joined: Wed Dec 03, 2003 4:00 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by YiannisK » Wed Oct 23, 2013 11:31 am

I still have my original mobo ( computer) with backup mobos and CPUs
I was just thinking for the future and for transporting my cards around.
My cards still work great and have a lot of power for what I need.
I was mostly courious.
Abviously a Xite would be the best solution!

User avatar
garyb
Posts: 21201
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?

Post by garyb » Wed Oct 23, 2013 11:55 am

there are still motherboards with PCI slots. you'll probably want a server board because the gamer boards usually have 2 slots max these days.
the Gigabyte 1156 motherboards had 3 and 4 slots and used i7s that are still pretty fast.
there are still socket 775 motherboards made with 3 and 4 slots.

sooner or later, there simply won't be many boards with multiple PCI slots, it's just what the industry wants to do.

Post Reply