PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Sun Oct 22, 2017 11:10 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 14, 2012 9:57 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm
Posts: 61
IN ADDITION:

Please think about the power consumption of the cards, too!
As I mentioned a lot of posts above, I stood in contact with Exsys and Sonic-Core and figured out, that the cards need a lot of power.

All the "cheap little PCI-Boxes" provide only the theoretical minimum of PCI-Specification for power!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 12:35 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Posts: 1195
Location: Germany
All this sounds very interesting! Anybody else tried that exsys solution?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 12:38 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm
Posts: 61
MCCY wrote:
All this sounds very interesting! Anybody else tried that exsys solution?


update: works like a charm ;)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 5:31 am 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Posts: 1446
Location: Italy
can you post some more info??

_________________
My website: http://www.alchemystudio.it
Find me also on Facebook, Bandcamp Soundcloud and YouTube


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 6:05 am 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Posts: 1195
Location: Germany
Did I get it correctly, that the smaller EXSYS version holds the same board with different Power adaptor, to allow many hungry DSPs to work? The bigger ones just have a bigger case & a bigger powersupply?

Someone knows the cheapest way to get them in germany?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 6:35 am 
Offline

Joined: Sun Oct 16, 2011 12:11 pm
Posts: 61
MCCY wrote:
Did I get it correctly, that the smaller EXSYS version holds the same board with different Power adaptor, to allow many hungry DSPs to work? The bigger ones just have a bigger case & a bigger powersupply?

Someone knows the cheapest way to get them in germany?


dear mccy,

i think so, because exsys sells the board (1pcie -> 4pci) in only ONE version without any case...

i live here in germany and had to get distributor of exsys-products to get one piece "a little bit cheaper" - try just google around and send me a pm so that we can compare - maybe i can get somehing for you little cheaper.

greetings


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 8:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Sep 14, 2010 5:29 am
Posts: 1263
bosone wrote:
can you post some more info??


For long cards ...
http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1031.pdf

For short cards ...
http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1032.pdf

according to the manufacturer,- it ...
"Is ideally suited for DSP (Digital Sound Processor) based audio card"

PSU is the same for both,- 220W.

german shop ...
http://www.exsys.de/shop/

:)

Bud


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 9:11 am 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Posts: 1446
Location: Italy
definitely interesting...
thx!

_________________
My website: http://www.alchemystudio.it
Find me also on Facebook, Bandcamp Soundcloud and YouTube


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Sat Apr 06, 2013 12:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 13, 2001 4:00 pm
Posts: 5863
Location: Shenandoah
thehe wrote:
Hey guys,

we are young computer scienctists and something popped into our mind:

What do you think of a 96 (4x pulsar adat) to 160 (4x scope adat) ADAT-I/O-Solution with
ONE SINGLE PCI-EXPRESS x1
or
ONE SINGLE EXPRESSCARD (for laptops)?

Should we develop something in this way?

It's a huge mobile recording platform without any big CPU-load as you know from firewire-devices...

Greetings,
Robin



No to laptops. Yes to PCIe desktop. No to ridiculously high price. Why only 1X?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Thu Oct 10, 2013 4:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 852
Location: On the dark side of the earth
Hallo Guys

Im Anabella, I have 3 x 15 DSP systeme Scope Cards. Today I ordered the exsys ex-1031 with the pcie-card connector. Im from germany. I payed about 300 bucks for that. I hope I can :lol: and not :x (smile and not die).

In the next few days I hope to send you a positive reaction. Most boards on the market are shit, because the pci connector dies out. I hope this solution can reanimate all these beautiful 15 DSP Boards on this planet. The exite is to expensive for most of us. And 10 times more power than a scope 15 dsp??? Is this really true, or marketing trick?

45 DSPs are enough to survive. If it works I would have 45 DSPs and 32 Audio inputs and 32 outputs. Yes one of the boards is a SRB.

:-? wanna hear my results?!?!

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Thu Oct 10, 2013 8:25 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20988
Location: ghetto by the sea
i hope it works great.

how is an XITE-1D expensive? i know it's not cheap, but it costs just about 1 1/2 times what a fiftenn dsp card used to cost and it's about as powerful as three of those cards...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Fri Oct 11, 2013 1:47 am 
I guess it's cheaper to give the cards a new life in a new PCI box... :-)


Top
  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Sun Oct 13, 2013 11:45 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Posts: 37
Hey there! Hey anabella!

I would like to know, how this EXSYS solution work! I think about the same solution for my notebook with Express Card (via EXSYS 4 x PCI Slot Expansions Box, 220 Watt Power Supply 12121690 http://www.exsys.ch/download/catalog/ex_1031.pdf ).

Cheers,, A.

_________________
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Tue Oct 15, 2013 10:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 852
Location: On the dark side of the earth
:D Hi guys! IT is cheaper, Dont compare prices frommen 2002,go to ebay, and get those cards, or if There is the Case that you have already one or to cards AT Home, you could upgrade easyly one more cards,you dont need to Pay thousands of bucks for an excite cards. And btw, how much power do you REALLY need?

I got the exsys 1031and a PCIE Adapter AT Home now, but I still wait for my cards upgrade from ebay. So keep it um, ill be back in a few days!

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 852
Location: On the dark side of the earth
Hey guys, I had 3 bad days, the fucking exsys 1031 does not work correct, i get really disapointed, dont try this shit, i send back today :evil:

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:58 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Posts: 852
Location: On the dark side of the earth
3 x 15 dsp cards produce only the fucking pci overflow error. Makes me crazy

_________________
Just musicians discussion! :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 9:39 am 
Offline

Joined: Wed Dec 03, 2003 4:00 pm
Posts: 213
Location: Canada
So I guess using this box for 3 x 15 dsp is out. Unless there was a defect.
What other option do we have?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:10 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20988
Location: ghetto by the sea
a motherboard that works....
there are plenty of them.

PCI is obsolete. it's just a matter of buying what will work and not one of the popular gamer boards.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 11:31 am 
Offline

Joined: Wed Dec 03, 2003 4:00 pm
Posts: 213
Location: Canada
I still have my original mobo ( computer) with backup mobos and CPUs
I was just thinking for the future and for transporting my cards around.
My cards still work great and have a lot of power for what I need.
I was mostly courious.
Abviously a Xite would be the best solution!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Question: Do you want 4x scope on ExpressCard/PCIe?
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 11:55 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20988
Location: ghetto by the sea
there are still motherboards with PCI slots. you'll probably want a server board because the gamer boards usually have 2 slots max these days.
the Gigabyte 1156 motherboards had 3 and 4 slots and used i7s that are still pretty fast.
there are still socket 775 motherboards made with 3 and 4 slots.

sooner or later, there simply won't be many boards with multiple PCI slots, it's just what the industry wants to do.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group