Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

A space for learning and studying the Scope environment and music-making in general.
Post Reply
neuromantik
Posts: 90
Joined: Wed Oct 03, 2007 12:34 am

Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by neuromantik » Mon Dec 30, 2013 7:38 am

Hey everyone, I just watched a video of some guy running a G2 editor on the surface pro. I was wondering if anyone tried to install an Xite on one of these tablets and perhaps it would be cool to try to get a Mod4 shell running for a more mouse free patching environment. On a side note does anybody know if S|C is going to NAMM and if so if they will be demoing anything new, say a pre alpha SCOPE 6? :)

User avatar
siriusbliss
Posts: 3109
Joined: Fri Apr 06, 2001 4:00 pm
Location: Cupertino, California US
Contact:

Re: Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by siriusbliss » Mon Dec 30, 2013 8:23 am

Early alpha Scope 6 was demod at NAMM two years ago.
By now I presume it's in advanced beta.
I doubt SC is going to NAMM this year, but maybe Gary can let us know for sure if maybe Holger is going or not.

I doubt the Surface has enough horsepower to run Scope efficiently.
Plus I don't know how you would interface.

G

User avatar
garyb
Posts: 21182
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by garyb » Mon Dec 30, 2013 10:33 am

no, no Sonic|Core at NAMM. there's no purpose to that, just expense.

how in the heck can an XITE be connected to a Surface?

jksuperstar
Posts: 1475
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm

Re: Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by jksuperstar » Tue Dec 31, 2013 7:49 am

The G2 is USB, but the surface might be used as a remote touch monitor for scope.

neuromantik
Posts: 90
Joined: Wed Oct 03, 2007 12:34 am

Re: Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by neuromantik » Tue Dec 31, 2013 8:18 am

Obviously as gary pointed out, I didn't think it through much (I assumed there was some kind of PCI adapter like you find on labtops).. But seeing as tablets and pads are becoming ubiquitous, I was wondering if any thought was made to have SCOPE run using some kind of touchable interface like jksuperstar suggested. Anyhow, that's why this forum is called Scope Study no? :)

Too bad for NAMM, always nice to have a little PR (of course I would prefer resources aka €€€ be used to further the developement)

User avatar
siriusbliss
Posts: 3109
Joined: Fri Apr 06, 2001 4:00 pm
Location: Cupertino, California US
Contact:

Re: Running SCOPE on a Microsoft Surface Pro

Post by siriusbliss » Tue Dec 31, 2013 9:04 am

Perhaps it might be possible to use the tab as a VNC interface to clone the monitor on the PC.
USB interface via MIDIox or some simple MAudio USB to DIN interface....

But otherwise there's no way to run scope on a surface.

I'd rather use iPads with VNC over wifi to at least switch presets....

G

Post Reply