I need piano for STS

Talk about the STS series of Creamware samplers.
Post Reply
User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 8:44 am

I need some free piano for STS sampler.
Can someone give me a download link?
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 9:10 am

you can load any soundfont.
there are many, many soundfont pianos available. use google for "soundfonts piano"

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 9:42 am

Aha. Thanks :)
What we need is a great big melting pot!

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 9:48 am

When I load a soundfont crash windows. Is this a known behavior, or maybe the samples are incorrect?
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 9:54 am

64bit?

no STS in 64bit, otherwise, it should load.

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 10:11 am

Yes 64
What we need is a great big melting pot!

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 10:12 am

Can I use old Sample Player device?
I try to load soundfont but stuck.
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 10:39 am

no. the sample player part of Scope is almost 20 years old. there was no such thing as 64bit in those days.

there are free vst soundfont players....

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 10:49 am

garyb wrote: there are free vst soundfont players....
I need for S|C?
What we need is a great big melting pot!

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 10:55 am

So, I need some polyphonic instrument (sampler or sinth) which I will add to the startup S|C project
so that I always have the piano sound on the keyboard (not the most high quality and can be mono) independently of VST.
Is there any idea?
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 1:14 pm

for Scope? 32bit. if you aren't using sample based vstis, what in the world is the advantage to 64bit?

otherwise, there are stand alone sondfont players and samplers you could use. many are free or nearly free.

this one is free and works as stand alone or vst:
https://www.plogue.com/products/sforzando/

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 9:02 pm

I don't need a VST instrument or stand alone!
I need polyphonic SCOPE SINT or SCOPE SAMPLE PLAYER (64bit) with piano sound?
It can be mono.

I would add this instrument to the startup Scope project, to have piano sound independent of Cubase.
Stand-alone versions of the VST instruments also don't come into consideration because they are taking the ASIO drivers that Cubase needs.

This piano is just a handy sound for me to give intonations to singers and players etc.
It is important for me to have piano sound on the keyboard all the time and the best solution is Scope (startup project),
I just have to find the right Scope instrument that will work steadily.
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 9:24 pm

32bit, no problem.

there are ways to share the ASIO driver, if you must do 64bit.

you can also run the piano in another PC or laptop.

i know these aren't the answers you want, but they are answers that will work right now.

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 10:30 pm

Thanks, Gary :)
I already found piano sound in BlueSynth which I can add to startup project but sound is not polyphonic.
Must be some polyphonic piano sound in some Scope synth? :/
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Wed Jul 12, 2017 10:57 pm

if that will work, just change the number of voices on the Bluesynth.
check the manual about the configuration section\devices on the livebar.

to the lower right of the picture of the synth are two boxes. bottom one is for setting the number of voices and the one above sets the midi channel. just click and drag to change the setting and add the voices you need.

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Wed Jul 12, 2017 11:09 pm

garyb wrote:if that will work, just change the number of voices on the Bluesynth.
check the manual about the configuration section\devices on the livebar.

to the lower right of the picture of the synth are two boxes. bottom one is for setting the number of voices and the one above sets the midi channel. just click and drag to change the setting and add the voices you need.
Yes! That's it! :D
Thanks, Gary :)
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Thu Jul 13, 2017 12:22 am

:)

User avatar
sandrob
Posts: 1088
Joined: Fri Sep 28, 2001 4:00 pm
Location: island of korcula - croatia
Contact:

Re: I need piano for STS

Post by sandrob » Thu Jul 13, 2017 12:42 am

I found even better piano sound on Lightwave synth and now finally I have "independent" piano sound on my mini keybord all the time from the moment I turn computer on. :)
I didn't use Pulsar's instruments for a long time and I forget that I can set the number of the voices :)

Thanks again :)
What we need is a great big melting pot!

User avatar
garyb
Posts: 21177
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: I need piano for STS

Post by garyb » Thu Jul 13, 2017 8:36 am

of course!

i'm glad you have what you need!

Post Reply