STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Talk about the STS series of Creamware samplers.
Post Reply
YISH313z
Posts: 300
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by YISH313z » Wed Jul 30, 2014 3:32 pm

Has anyone been successful getting the STS samplers to work without freezing/crashing on Windows 8, with a multi-core cpu?

As much as I love the speed of making music with strickly VSTs and Kontakt and etc, evrytime I play a song I did with the STS sampler it sounds better to my ears(IMO) and any other dsp based sampler for that matter, missing it right now. Its about the sound for me.

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by garyb » Wed Jul 30, 2014 3:56 pm

32 or 64bit?
there's no issue that i know of in 32bit, but of course there are no sts samplers in 64bit...

YISH313z
Posts: 300
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by YISH313z » Wed Jul 30, 2014 4:37 pm

for reasons you mentioned, on 32 bit with a Muti-Processor CPU(non-disabled cores).

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by garyb » Wed Jul 30, 2014 8:26 pm

shouldn't be an issue, although there's an update to win8 that's been making trouble, KB2919355

YISH313z
Posts: 300
Joined: Thu Dec 29, 2011 7:12 pm

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by YISH313z » Thu Jul 31, 2014 8:09 am

Does this one cause the many dialog prompts when opening scope? I have that issue and even after reinstalling scope.

I have never been able to get the sts samplers to stop freezing on xp without change the processer type to uni

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by garyb » Thu Jul 31, 2014 8:41 am

dialog prompts? i'm not sure what you mean. i'd have to see the screenshots.

uni-processor only on XP? well, maybe in v3 or XP sp1. there haven't been problems with multiprocessors for some time as far as Scope and XP goes. maybe something about your setup or mix of software?

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: STS sampler on multiprocessor CPU/Windows 8

Post by jhulk » Thu Jul 31, 2014 10:58 am

have you got the sdk

as some of us had problem where it used an earlier driver file and the delays stopped working

reverting to the scope 5.1 driver sorted this out

Post Reply