PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Sun Jun 25, 2017 12:54 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: latch samples?
PostPosted: Wed May 28, 2008 7:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1093
Location: Montreal, Quebec
In my e-mu sampler there's a useful function called "latch mode" which allows you to press a key and release it, and the sample(s) will continue to play until you press the key again, then the release of the envelope is triggered.

Can I achieve this in scope?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 5:39 am 
Offline

Joined: Mon Dec 29, 2003 4:00 pm
Posts: 917
Location: Italy
I don't think that there's a dedicated parameter/switch for that. But a workaround is to plug a sustain pedal to the keyboard and set the loop kind to Loop>Rel.

(You could use the sustain pedal instead of that e-mu switch)

:-)

_________________
Welcome to the dawning of a new empire


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 10:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1093
Location: Montreal, Quebec
Thanks Lima, I'll try it and report back...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 04, 2008 8:30 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1093
Location: Montreal, Quebec
The whole point of the latch mode is not to have any pedal or key to hold until you want it to stop. I want to start my drone sound and leave it there for a while, until I'm done improvising, then stop it. The sts doesn't seem to deliver this... unfortunately...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 04, 2008 10:52 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 15, 2006 4:00 pm
Posts: 522
maybe a workaround to open sampleditor initiate a loop and click play

good vibes


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 11:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 05, 2002 4:00 pm
Posts: 1093
Location: Montreal, Quebec
The idea isn't bad in itself, but in a live context... I want to turn off the computer monitor and have everything follow my patch changes and/or keys and foot controllers, so no mouse... I'll figure a way... but not with sts, obviously...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group