Volksampler

Talk about the STS series of Creamware samplers.

Moderators: valis, garyb

Post Reply
Nebukadneser
Posts: 261
Joined: Tue Oct 01, 2002 4:00 pm
Location: Bergen, Norway

Volksampler

Post by Nebukadneser » Mon Oct 08, 2018 1:19 am

Hello,

Does anybody know if the Volksampler is still supposed to work, that is under W7, 8 or 10 under 32/64 bit environments? Just though of the idea of using it to apply some old S1000 samples in a project. I believe the STS series converts the S1000 programs quite well and perhaps the Volkssampler uses the same import algorithms.

Neb

User avatar
valis
Posts: 4666
Joined: Sun Sep 23, 2001 4:00 pm
Location: West Coast USA
Contact:

Re: Volksampler

Post by valis » Mon Oct 08, 2018 1:47 am

It's 32bit. The STS series has the benefit of working in the Scope environment, but surely you can find other native options to convert Akai S1000 and act as a sampler?

User avatar
Spielraum
Posts: 189
Joined: Fri Apr 18, 2014 1:11 pm

Re: Volksampler

Post by Spielraum » Thu Oct 18, 2018 10:44 am

volkzampler can load directly, many other tools convert with pan-bug, you must correct the panorama of "stereo"-files,
an old winx86 machine 2gb ram +2tb hd +dc/dvd +adat-pci is the perfect s1000-clone (for me),
love the oldschool workflow with clear line, robot-algos and STS-connection!
+ tons of sounds
\o/

but can´t save the prg-pool...
http://forums.scopeusers.com/viewtopic.php?f=20&t=32921
|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅] Lange Welle ~ Mittelwelle ~ Kurze Welle ~ Ultra Kurze Welle

Post Reply