Masterverb Test Thread

PC Configurations, motherboards, etc, etc
User avatar
garyb
Posts: 21194
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Masterverb Test Thread

Post by garyb » Tue Mar 03, 2015 9:21 pm

:)
even a broken clock...

CarvinGuitarFreak
Posts: 125
Joined: Wed Sep 20, 2006 4:00 pm

Re: Masterverb Test Thread

Post by CarvinGuitarFreak » Wed Apr 08, 2015 3:54 pm

Hi tlaskows,

Does your motherboard (Asus Z87-K) work with the 3 Scope cards and 2 PCIe (UAD/Poco) altogether? I am looking to upgrade my current system. I have 3xP2 and 2xUAD1 PCIe and would like them in one system.

Many thanks in advance.

CGF
(o)==][;;;;;;,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,;;;;;;;;;;;,,,..
********CARVIN GUITARS RULE*********
..,,,;;;;;;;;,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,;;;;;;;][==(o)

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by tlaskows » Wed Apr 08, 2015 3:59 pm

Hi,

Yes,

I have 3 Pro cards in my system and two UAD-2. Seems to work just fine. No more PowerCore though...


-Tom

CarvinGuitarFreak
Posts: 125
Joined: Wed Sep 20, 2006 4:00 pm

Re: Masterverb Test Thread

Post by CarvinGuitarFreak » Thu Apr 09, 2015 4:01 am

Tom,

Many thanks for the info. Buying one as I type.

CGF
(o)==][;;;;;;,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,;;;;;;;;;;;,,,..
********CARVIN GUITARS RULE*********
..,,,;;;;;;;;,;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,;;;;;;;][==(o)

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by tlaskows » Thu Apr 09, 2015 11:55 am

no problem. Make sure you do a MV test to ensure the board is good. I was only able to load 2-3 MVs because the PCI controller had a fault...

-Tom

User avatar
ronnie
Posts: 643
Joined: Thu Jul 17, 2003 4:00 pm
Location: Varies Between 30Hz & 20KHz
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by ronnie » Sun Apr 12, 2015 11:49 am

Finally got around to it!

HP XW4600, 2.8Ghz Quad, Win7 64, 8GB, Scope 5.1 64

Scope Pro, Pulsar 2, Luna 2

10 MV (Empty Project)

This is great. Thanks to everyone on PZ, especially garyb, I was able to revive my Scope as the centerpiece of my setup again and resurrect the cards by putting them in a PC that cost me less than $250 :D

User avatar
garyb
Posts: 21194
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Masterverb Test Thread

Post by garyb » Sun Apr 12, 2015 3:12 pm

:)

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by tlaskows » Sun Apr 12, 2015 3:19 pm

10 MasterVerbs is not bad. That's all I can get. I never use them anyway lol. I don't mix in Scope.

:wink:

-Tom

jksuperstar
Posts: 1475
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm

Re: Masterverb Test Thread

Post by jksuperstar » Fri Apr 24, 2015 1:47 pm

30 Masterverbs, and the 31st gave me a DSP LIMIT warning.

XITE-1
Asus Maximus VII IMPACT
i5-4690K @ 3.5GHz
RAM: 16GB DDR3 2400 (HyperX)
Scope 5.1 Windows 8.1 x86

ULLI: 3ms @ 44.1kHz

It also seems to load at 1ms @ 96kHz

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by tlaskows » Fri Apr 24, 2015 1:52 pm

:o

dawman
Posts: 12886
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: Masterverb Test Thread

Post by dawman » Sat Apr 25, 2015 5:58 pm

I got the message on the 61st Master Verb SDRAM module.
Same time that the DSP Meter appeared to be full too.

Have no idea what these tests actually do.
According to Frax77 the MVerb he made for us uses the on chip RAM Juergen attached to
the ADSP-21369s.
I'm a hardware Reverb guy, but I do use the Scope Plate X and the SDRAM Master Verb
since I hate wasting a hardware reverb for a couple of gated sounds I use on percussive
synth presets and Horn Sections.

ASRock Z97
32GBs CAS 8 1600 DDR-3
Samsung SM951 Samples
Smasung XP941 OS+Apps
Windows 8.1
Soniccore XITE-1

Image
how to take a screenshot on a pc

User avatar
garyb
Posts: 21194
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Masterverb Test Thread

Post by garyb » Sat Apr 25, 2015 9:25 pm

masterverb tests only matter to PCI cards...

dawman
Posts: 12886
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: Masterverb Test Thread

Post by dawman » Sun Apr 26, 2015 6:06 am

So I guess the XITE-1 using 60+ Master Verbs is a way to test the DSP loads maybe.
Starts with DSP 18 then fills them up all the way to DSP 7.

My XITE-1 is such a pleasure and mission critical unit I begged Juergen to get the very first A32 to match my XIYTE-1 serial # 0001. He agreed.....Ankyu.

Lots of new Buss and Sub Mixers with integrated hardware for years more of trouble free fun and cash.
Ankyu.......

pwhitmaker
Posts: 110
Joined: Fri Jul 06, 2001 4:00 pm
Location: Schweden

Re: Masterverb Test Thread

Post by pwhitmaker » Wed Dec 09, 2015 1:03 pm

Today I bought one more Pulsar 2 and I took out my Pulsar 1 from the computer, so now I have two Pulsar 2 on this PC.
The PCI limit warning came already after the fourth masterverb.
What is the problem then?

But if I removed all the masterverbs and opened up them again, then there were no PCI limit warning at all.
Then I could have 13 masterverbs before the DSP limit came.

Motherboard ASUS Z87-K
Processor Intel i7 4770K 3,5 GHz
32 GB RAM
Windows 10 64 bit
2 Pulsar2

User avatar
tlaskows
Posts: 1536
Joined: Fri May 20, 2005 4:00 pm
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by tlaskows » Wed Dec 09, 2015 4:14 pm

That's a very good result! I have the same motherboard and the same see pee you and I can only get 10 MVs with 3 Pro cards... Still working very well. I never use that plugin anyway. I think it's just a good idea to test if the PCI is working properly. I had a bad motherboard that wouldn't even let me load 3 MVs...

-Tom

pwhitmaker
Posts: 110
Joined: Fri Jul 06, 2001 4:00 pm
Location: Schweden

Re: Masterverb Test Thread

Post by pwhitmaker » Wed Dec 09, 2015 5:47 pm

tlaskows wrote:That's a very good result! I have the same motherboard and the same see pee you and I can only get 10 MVs with 3 Pro cards... Still working very well. I never use that plugin anyway. I think it's just a good idea to test if the PCI is working properly. I had a bad motherboard that wouldn't even let me load 3 MVs...

-Tom
Just to be clear, 13 Master Verb was maximum for DSP limit, but the PCI limit gave me, now when i tried again, 9 Master Verb functioning with sound.
A lot better than before when I had one Pulsar 2 and one Pulsar 1. :)

User avatar
garyb
Posts: 21194
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Masterverb Test Thread

Post by garyb » Wed Dec 09, 2015 6:25 pm

yes, 9 is good.

:)

pwhitmaker
Posts: 110
Joined: Fri Jul 06, 2001 4:00 pm
Location: Schweden

Re: Masterverb Test Thread

Post by pwhitmaker » Tue Apr 19, 2016 10:36 am

Strange? I finally moved one of my two Pulsar2 card to another PCI place, so that it dont share IRQ with the Graphic card anymore.
But now I can open up only 4 Masterverb, and then the PCI limit windows appear.
And I have done all the tweakings in BIOS like turning off EIST and so on.
Anyone got any ideas why I can open only four?

Motherboard ASUS Z87-K
Processor Intel i7 4770K 3,5 GHz
32 GB RAM
Windows 10 64 bit
2 Pulsar2

This is how the IRQ sharing looks now:

Image

User avatar
garyb
Posts: 21194
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Masterverb Test Thread

Post by garyb » Tue Apr 19, 2016 11:54 am

a lot of processes that were once handled by bios are now handled by the OS. it's anyone's guess what may be going on. perhaps the video card's driver is not properly installed or the card isn't working correctly?

use the configuration that works best. 9 MVs was good....

fidox
Posts: 615
Joined: Sun Aug 17, 2003 4:00 pm
Location: Slovenia
Contact:

Re: Masterverb Test Thread

Post by fidox » Tue Apr 26, 2016 1:03 pm

Hi !

Masterverb test.

2 x Pulsar 2 XTC + 1 x Luna II = 15dsp's
Windows 10 Pro - 64bit
Gigabyte Z170-D3H
Intel i7 - 6700
16gb 2666mhz ram
samsung SM951 m.2 128 gb (system)

Masterverbs loading = 12 (after 13 pci limit)

Post Reply