Masterverb Test Thread

PC Configurations, motherboards, etc, etc
Post Reply
User avatar
alfonso
Posts: 2221
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Fregene.
Contact:

Post by alfonso » Mon Oct 17, 2005 4:29 am

I thought that a specifical thread to check the PCI performance of the Motherboards would be nice and useful.

My idea was to just provide these data:

1)Motherboard, CPU and RAM

2)CWA cards installed and eventual other PCI cards.

3)Graphic Card used

4)Number of Masterverbs loaded in an empty environment before PCI overflow is reached.

Ok, I'll recheck my system and post my data soon.

:smile:

User avatar
wayne
Posts: 2368
Joined: Sun Dec 23, 2001 4:00 pm
Location: Australia

Post by wayne » Mon Oct 17, 2005 4:49 am

1) Asus P5AD2-E Deluxe motherboard
Intel P4 640 3.2Ghz processor
Corsair Twin2X1024-5400C4 memory

2) Scope Pro

3) Radeon X-300 Pci-X graphics

4) 10 Masterverbs

edit - corrected - i run out of dsp memory at 10 (as per AndreD below)

<font size=-1>[ This Message was edited by: wayne on 2005-10-17 10:38 ]</font>

AndreD
Posts: 717
Joined: Tue May 28, 2002 4:00 pm
Location: hamburg-audio.de
Contact:

Post by AndreD » Mon Oct 17, 2005 6:17 am

16 masterverbs and I´m runnig out of dsp-memory.
(still no pci-overflow)

1)
ASUS P5 AD2 E Premium

2)
Pulsar 1 (still :wink: )
Pulsar 2
Scope 1

3)
Matrox P650 PCIE

4)
16 masterverbs :smile:

<font size=-1>[ This Message was edited by: AndreD on 2005-10-17 07:20 ]</font>

User avatar
dbmac
Posts: 622
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Toronto

Post by dbmac » Mon Oct 17, 2005 6:39 am

1)Asus P4C800e DLX, P4 3.0, 2 GB Kingston Ram-KHX3200 (4x512)

2)Scope Pro (14 dsp), SRB (6 dsp), Luna (3 dsp)

3)Matrox P650 AGP

4)!0th Masterverb causes PCI overflow. 9 is OK.
Using Warp69 P100 I can load 5, 6th causes overflow.

<font size=-1>[ This Message was edited by: dbmac on 2005-10-17 07:40 ]</font>

Lima
Posts: 917
Joined: Mon Dec 29, 2003 4:00 pm
Location: Italy
Contact:

Post by Lima » Mon Oct 17, 2005 11:14 pm

My configuration:

1) Asus Cusl2-C, P3-800 coppermine, 512Mb Ram
2) Pulsar1(4 DSP) + pulsar2(6 DSP)
3) Ati All-in-wonder Radeon (first serie, without any number)
4) 9 masterverbs

djmicron
Posts: 1097
Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Location: Milano
Contact:

Post by djmicron » Tue Oct 18, 2005 12:21 am

i've recently changed my motherboard, so i have 2 tests to submit:

asus k8v deluxe (via chipset)
1 x pulsar1, 2 x scope srb (15 dsp each)
graphic card asus g 9550 ge

4 masterverb

asus k8n socket 754 (nforce3 chipset)
1 x pulsar1, 2 x scope srb (15 dsp each)
graphic card asus g 9550 ge

15 masterverb

symbiote
Posts: 781
Joined: Sat May 01, 2004 4:00 pm

Post by symbiote » Tue Oct 18, 2005 1:02 am

1) Gigabyte K8NS 754, AMD64 3000+ 754, Corsair PC3200C2Pro

2) Scope Pro, Luna

3) ATI Radeon 9800Pro 128Mb

4) 12 Masterverbs, running out of DSP memory at the 13th

Kymeia
Posts: 492
Joined: Sun May 02, 2004 4:00 pm

Post by Kymeia » Tue Oct 18, 2005 1:42 pm

On 2005-10-17 05:49, wayne wrote:
1) Asus P5AD2-E Deluxe motherboard
Intel P4 640 3.2Ghz processor
Corsair Twin2X1024-5400C4 memory

2) Scope Pro

3) Radeon X-300 Pci-X graphics

4) 10 Masterverbs

edit - corrected - i run out of dsp memory at 10 (as per AndreD below)

<font size=-1>[ This Message was edited by: wayne on 2005-10-17 10:38 ]</font>
You have the same mobo as me - do you have any problems with IRQ asignments? On mine both my Scope cards share IRQ's with network adapters which causes freezes when I have the network running while Scope is on and as there are only 3 PCI slots (and one I can't access as the graphics card is in the way) I have no options to move them around. Also they are on different IRQ's - I'd prefer them to be on the same.

Stige
Posts: 260
Joined: Sun May 25, 2003 4:00 pm
Location: Finland

Post by Stige » Wed Oct 19, 2005 2:26 am

1. AMD64 3200MHz, MSI NEO Platinum nForce3 (socet 754), 1G ram

2. Pulsar II zlink + Pulsar II xtc (12 dsp) + UAD-1

3. Radeon 9600Pro

4. 16 Masterverbs. 17th --> dsp maxed

User avatar
MikeRaphone
Posts: 181
Joined: Mon Jul 21, 2003 4:00 pm
Location: slovenia

Post by MikeRaphone » Fri Oct 21, 2005 12:55 pm

Amd athlon 2200 xp, via kt 400 mobo, 512mb ram,
pulsar II zlink.

8 masterverbs, on 9th i get a pci limit reached

Not bad for via, dont you think :smile:
May all sentient beings achieve liberation from suffering :)

narly
Posts: 181
Joined: Tue Oct 12, 2004 4:00 pm
Location: Hopeless Oblivion
Contact:

Post by narly » Sun Oct 23, 2005 6:42 am

1) Soyo P4-i865PE Dragon Plus - HT Enabled; P4 Northwood 3.0GHz; 1.0 GB DDR 400

2) Pulsar II + Pulsar II + Scope Project (18 Sharc's)

3) Matrox G450 Dual Head (1600x1200 res on 2 monitors)

4) 14 loaded in XTC Mode. 15th generates PCI Overflow.



<font size=-1>[ This Message was edited by: narly on 2005-10-23 07:44 ]</font>

User avatar
at0m
Posts: 4583
Joined: Sat Jun 30, 2001 4:00 pm
Location: Bubble Metropolis
Contact:

Post by at0m » Sun Oct 23, 2005 8:04 am

1) Asus P4B533-E, 512mb no brand memory
2) Pulsar2 SRB + Scope
3) Matrox G450me, busmastering disabled
4) 10 MasterVerbs, out of DSP memory on 11th. Reload fixes this, but 12th is too much even w reload...

_________________
more has been done with less


<font size=-1>[ This Message was edited by: at0m on 2005-10-23 09:06 ]</font>

Guest

Post by Guest » Mon Oct 24, 2005 2:54 pm

* mainboard TUSL2-C
* 512 meg of RAM
* PIII with 1 gig Celeron
* Gforce2 64 meg

2 x Pulsar II
1 x Luna

Materverb count = 16 without a problem.
# 17 gives a PCI master overflow

Masterverb Pro =15
#16 Max out my DSP load.
but NO PCI master overflow

I am very impressed with this machine.


<font size=-1>[ This Message was edited by: antar on 2005-10-24 16:08 ]</font>

Bifop
Posts: 361
Joined: Thu Jan 27, 2005 4:00 pm
Location: France

Post by Bifop » Tue Oct 25, 2005 3:53 am

1) Asus A7N8X-E Deluxe + Athlon XP3200 + 1,5 gig PC3200
2)Pulsar II X 2 + Firewire card + UAD1 + PNY geforce mx2 pci
3) Nvidia geforce 2 mx dualhead
4) 14 Masterverb ok, 15-> Pci capacity limit

User avatar
alfonso
Posts: 2221
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Fregene.
Contact:

Post by alfonso » Tue Oct 25, 2005 3:36 pm

1)Motherboard, CPU and RAM
Asus Tusl 2c / PIII-s 1,26g / 512 Mushkin 2-2-2

2)CWA cards installed and eventual other PCI cards.
Powerpulsar ,Pulsar2, Pulsar1

3)Graphic Card used
Matrox G550

4)Number of Masterverbs loaded in an empty environment before PCI overflow is reached.
15, when I load the 16th I get PCI error.
But after the 13th I always get a dsp error, despite I have half power left, but I can optimize and go on. I think this happens for the poor STDM connection with the Pulsar1

I'm gonna change this mobo though,I need more ram, and I will put only the Powerpulsar and a new Scope Pro on the new mobo, while I'll build a second little pc based on the Tusl2c with the Pulsar2 and the Pulsar1 to bring some Modulars live...I could also use it along the new main machine, pipelined,in the studio to run some more Reverbs ...

User avatar
garyb
Posts: 21189
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Post by garyb » Tue Oct 25, 2005 3:57 pm

1) intel d850mv2, northwood 3ghz, 2gb rambus

2) powerpulsar, pulsar1, pulsar1 srb

3) evga geforce5200

4) pci overflow at 8, reload dsps, and then pci overflow and dsp memory overflow at 12.

User avatar
alfonso
Posts: 2221
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Fregene.
Contact:

Post by alfonso » Tue Oct 25, 2005 4:28 pm

On 2005-10-17 07:17, AndreD wrote:
16 masterverbs and I´m runnig out of dsp-memory.
(still no pci-overflow)

1)
ASUS P5 AD2 E Premium

2)
Pulsar 1 (still :wink: )
Pulsar 2
Scope 1

3)
Matrox P650 PCIE

4)
16 masterverbs :smile:

<font size=-1>[ This Message was edited by: AndreD on 2005-10-17 07:20 ]</font>
Andre, wich processor are you using?

Shayne White
Posts: 1454
Joined: Tue Dec 11, 2001 4:00 pm
Location: California
Contact:

Post by Shayne White » Sun Oct 30, 2005 8:01 am

1) EPoX EP-9NDA3+ nForce 3 Ultra
AMD Athlon 64 x2 3800+ (running in single core mode)
1GB generic DDR333 memory

2) Scope Pro
Pulsar 1
Scope Home (PowerSampler 1)

3) ATi Radeon 8500 128MB AGP

4) 13 Masterverbs, PCI overflow on the 14th

Not quite as good as some of the others here.... :sad:

Shayne
Melodious Synth Radio
http://www.melodious-synth.com

Melodious synth music by Binary Sea
http://www.binary-sea.com

User avatar
garyb
Posts: 21189
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Post by garyb » Sun Oct 30, 2005 11:11 am

Shayne, that looks pretty darn good...

User avatar
alfonso
Posts: 2221
Joined: Sun Mar 25, 2001 4:00 pm
Location: Fregene.
Contact:

Post by alfonso » Sun Oct 30, 2005 1:31 pm

On 2005-10-30 11:11, garyb wrote:
Shayne, that looks pretty darn good...
I think that the graphic card and it's optimization has a role here....the small differences, expecially in the same chipset must be related on some variable, the graphic card seems the most probable one

Post Reply