ProWave Patch

Patch files for the Scope modular synths
Post Reply
User avatar
yayajohn
Posts: 972
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

ProWave Patch

Post by yayajohn » Sat Mar 01, 2014 7:46 am

Hi, I have a patch i'm working on that keeps crashing whenever I try to move the modules around, so i was wondering if someone could load this up and let me know how it works. I need to know if it's the patch or my system. I suspect it might be those Tape Delay modules. You will need JB's ProWave (modular) obviously, Xite-1 and ModIV
ProWaveTapeDelay4d.zip
(1.23 MiB) Downloaded 83 times
ProwaveTapeDelay4d.jpg
ProwaveTapeDelay4d.jpg (184.76 KiB) Viewed 2555 times
Sound example: https://soundcloud.com/yayajohn/prowavetapedelaydemo1

Thanks

Dan

djmicron
Posts: 1097
Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Location: Milano
Contact:

Re: ProWave Patch

Post by djmicron » Sat Mar 01, 2014 2:56 pm

bluescreen here.
It is the tape delay causing issues on the xite.

If you have the flexor package, there are interesting granular modules, such as the pitcher engine FB that is very good for tempo/pitch modulated delay effects.
Image

dawman
Posts: 12883
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: ProWave Patch

Post by dawman » Sat Mar 01, 2014 4:40 pm

Cool Yayajohn.
I think you need the current drivers that Herr Schmidt sent us to use a pair of Tape Delays with such a beast. I have no access to my rig just yet, but using 2 x Tape Delays is definately the problem if one gets a blud screen.

User avatar
yayajohn
Posts: 972
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: ProWave Patch

Post by yayajohn » Sat Mar 01, 2014 5:54 pm

Ok yeah I figured. Those blasted things, I have a love/hate relationship with them. (I hate that I love them so much lol)
I have been using them as an Aux effect for quite a while but they don't seem to like this config as this is the second time i've built this patch from scratch. I could probably just send the audio out to the Aux effect with the Tape Delay and that would pretty much do the same thing.

dj; thanks for trying this, I'll try some other delay, don't have Flexor yet, maybe someday.

JV, I think I've got the most current files you sent. I dunno I'll go back and double check.

Thanks

Dan

User avatar
yayajohn
Posts: 972
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: ProWave Patch

Post by yayajohn » Sat Mar 01, 2014 6:57 pm

Ok, I got rid of the Tape Delay and added some pan. Seems pretty stable now. Try it out if you dare. I'm a hack at this so if something doesn't make sense to you then by all means speak up, any hints/suggestions would be greatly appr. :)
Dan
ProWaveModPan2.zip
(1.2 MiB) Downloaded 55 times
fixed the poly out routing as jhulk suggested :)
Last edited by yayajohn on Sun Mar 02, 2014 11:08 am, edited 2 times in total.

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: ProWave Patch

Post by jhulk » Sun Mar 02, 2014 3:11 am

you got bcmodular try using the clm and creating a delay using the mod delay modules i made a bbd the same way

and phaser modules

and im currently making some asr10 algo fx which i like one is a ddl chorus reverb which makes anything go through it sound lush

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: ProWave Patch

Post by jhulk » Sun Mar 02, 2014 3:27 am

can i also ask you why you went poly out to the 2 filter modules making them mono fx

and why the vca are before the filters and no vca after the filters

i would of done it osc a and b to the filter module then to the vca then to poly out modules then to the compressor

the filters would be poly then per voice

jhulk
Posts: 935
Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am

Re: ProWave Patch

Post by jhulk » Sun Mar 02, 2014 4:26 am

ok im building a stereo tape delay module in the clm for you to try it fits on one dsp nicely

and i have built in pingpong feedbacks for the left and right channels also

it has speed for the modulation delay time regen left and right and cross delay regen left and right and

dry/wet mix left and right

i will upload for you in a while if you like it i will make it into an sdk dsp optomised version

jksuperstar
Posts: 1475
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm

Re: ProWave Patch

Post by jksuperstar » Sun Mar 02, 2014 9:13 am

You can open the RD modular shell, build the poly filter in that, and load it into the filter slot.

User avatar
yayajohn
Posts: 972
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: ProWave Patch

Post by yayajohn » Sun Mar 02, 2014 9:38 am

ok great! Thanks for the tips guys. I will continue to work on this. jhulk thanks, that will be interesting to see.

Post Reply