PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Sun Jun 25, 2017 7:48 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: ProWave Patch
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 7:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 883
Location: Everywhere....Nowhere
Hi, I have a patch i'm working on that keeps crashing whenever I try to move the modules around, so i was wondering if someone could load this up and let me know how it works. I need to know if it's the patch or my system. I suspect it might be those Tape Delay modules. You will need JB's ProWave (modular) obviously, Xite-1 and ModIV
Attachment:
ProWaveTapeDelay4d.zip [1.23 MiB]
Downloaded 59 times


Attachment:
ProwaveTapeDelay4d.jpg
ProwaveTapeDelay4d.jpg [ 184.76 KiB | Viewed 1707 times ]


Sound example: https://soundcloud.com/yayajohn/prowavetapedelaydemo1

Thanks

Dan


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 2:56 pm 
Offline

Joined: Wed Jul 23, 2003 4:00 pm
Posts: 1088
Location: Milano
bluescreen here.
It is the tape delay causing issues on the xite.

If you have the flexor package, there are interesting granular modules, such as the pitcher engine FB that is very good for tempo/pitch modulated delay effects.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 4:40 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12612
Location: PROJECT WINDOW
Cool Yayajohn.
I think you need the current drivers that Herr Schmidt sent us to use a pair of Tape Delays with such a beast. I have no access to my rig just yet, but using 2 x Tape Delays is definately the problem if one gets a blud screen.

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 5:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 883
Location: Everywhere....Nowhere
Ok yeah I figured. Those blasted things, I have a love/hate relationship with them. (I hate that I love them so much lol)
I have been using them as an Aux effect for quite a while but they don't seem to like this config as this is the second time i've built this patch from scratch. I could probably just send the audio out to the Aux effect with the Tape Delay and that would pretty much do the same thing.

dj; thanks for trying this, I'll try some other delay, don't have Flexor yet, maybe someday.

JV, I think I've got the most current files you sent. I dunno I'll go back and double check.

Thanks

Dan


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sat Mar 01, 2014 6:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 883
Location: Everywhere....Nowhere
Ok, I got rid of the Tape Delay and added some pan. Seems pretty stable now. Try it out if you dare. I'm a hack at this so if something doesn't make sense to you then by all means speak up, any hints/suggestions would be greatly appr. :)
Dan

Attachment:
ProWaveModPan2.zip [1.2 MiB]
Downloaded 37 times


fixed the poly out routing as jhulk suggested :)


Last edited by yayajohn on Sun Mar 02, 2014 11:08 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sun Mar 02, 2014 3:11 am 
Offline

Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am
Posts: 935
you got bcmodular try using the clm and creating a delay using the mod delay modules i made a bbd the same way

and phaser modules

and im currently making some asr10 algo fx which i like one is a ddl chorus reverb which makes anything go through it sound lush


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sun Mar 02, 2014 3:27 am 
Offline

Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am
Posts: 935
can i also ask you why you went poly out to the 2 filter modules making them mono fx

and why the vca are before the filters and no vca after the filters

i would of done it osc a and b to the filter module then to the vca then to poly out modules then to the compressor

the filters would be poly then per voice


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sun Mar 02, 2014 4:26 am 
Offline

Joined: Fri Apr 01, 2011 4:49 am
Posts: 935
ok im building a stereo tape delay module in the clm for you to try it fits on one dsp nicely

and i have built in pingpong feedbacks for the left and right channels also

it has speed for the modulation delay time regen left and right and cross delay regen left and right and

dry/wet mix left and right

i will upload for you in a while if you like it i will make it into an sdk dsp optomised version


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sun Mar 02, 2014 9:13 am 
Offline

Joined: Mon Nov 15, 2010 12:57 pm
Posts: 1421
You can open the RD modular shell, build the poly filter in that, and load it into the filter slot.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: ProWave Patch
PostPosted: Sun Mar 02, 2014 9:38 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Posts: 883
Location: Everywhere....Nowhere
ok great! Thanks for the tips guys. I will continue to work on this. jhulk thanks, that will be interesting to see.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group