PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Wed Jun 28, 2017 1:02 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 03, 2008 9:48 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
How do i connect the fx hardware module in the routing project ?
lexicon pcm 91
tc 2000 electronics
tube tech cla 2 compressor

Is it possible to make these connections using the aux mixer.
tank you


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Thu Sep 04, 2008 1:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 05, 2001 4:00 pm
Posts: 295
Location: Genoa, Italy
the external effects modules can be assigned to i/o present in your project (sw: asio, wave.., hd: adat, spdif, analog), you do this by opening the ext-fx module's surface and choosing the i/o you need.

Ciao
Fede


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 12:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12620
Location: PROJECT WINDOW
AES/EBU of the PCM91 shows up as SP/DIF as the selection though. Confusing, but none the less true.

BTW, some nice weapons ya' got there Brotha' Man. :wink:

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Last edited by dawman on Fri Nov 21, 2008 11:52 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 4:11 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
but i connect
lexicon pcm 91
tc 2000 electronics
tube tech cla 2 compressor and if possible
2 drawner noise gate 201.
this is problem.........
send me a project for understand better.
thank


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 6:34 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12620
Location: PROJECT WINDOW
Effects / Others / External Effect........................Assign I/O's.

Use as an insert into the AUX of a mixer.

______________________________________________________________________________

Option 2 /

Effects / Others / External Effect S. Directly send a synth into the Inputs, Outputs to Mixer.

______________________________________________________________________________

Option 3 /

Effects / Others / External Effect S / Attach to the Returns and Sends of a STM1632.

______________________________________________________________________________

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 10:47 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
But project noooooooo |||||||||
send me a project
is better
thank you


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 12:25 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12620
Location: PROJECT WINDOW
Effetti / altri / effetto esterno S........................Assegni I/O.

Usi come un inserto nell'AUX di un mescolatore.

_________________________________________________________

Scelta 2 /


gli Effetti / Altri / Effetto Esterno S. Direttamente spedisca un synth nei Contributi, Produzioni a Mescolatore.

_________________________________________________________

Scelta 3 /


gli effetti / altri / effetto esterno S / leghi al ritorna e spedisce di un STM1632.

_________________________________________________________


Io ho attualmente nessuna ferramenta o il progetto per mostrarLa. Lei avrà leggere il manuale e sperimentare con le scelte su. :D

Ciao.

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Last edited by dawman on Tue Nov 04, 2008 7:08 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Wed Sep 10, 2008 9:28 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
grazie comunque .................. ciao


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Thu Sep 11, 2008 3:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12620
Location: PROJECT WINDOW
I suoni di PCM91 bello in Scopo, una decisione più saggia.

:wink:

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Fri Sep 12, 2008 10:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2003 4:00 pm
Posts: 512
Location: UK
Capiche ? :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Sat Sep 13, 2008 5:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Posts: 12620
Location: PROJECT WINDOW
My Great Uncle Ninzio Cucuru ( R.I.P. ) came to me in a vision, and said you must help Nunziata, as we both have troubles expalaining ourselves. :roll:

I sold my hardware effects and can't create a jpeg. until I find a suitable replacement for the PCM91. There's only one choice......The Bricasti Model 7. The problem is that I am far from wealthy, and must get a second XITE-1 first, as the XITE-1's generate income. The Bricasti M7 is a luxury that must wait for a couple of months. It's the same cost as an XITE-1.

I shall proudly display it on New Years Eve. ................... :D :wink:

_________________
https://soundcloud.com/jimmyvee/sets/solaris-demos-1
http://soundcloud.com/jimmyvee/sets/sol ... akt-tunes/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: voui joke? ' Who is your uncle?
PostPosted: Sat Sep 13, 2008 5:43 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
no problem if what you say it shows with photos
maybe Project
thank you


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 2:56 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
Attualmente questo è il progetto, ma non sono felice con il suono ricevo, credo che con il Cubase ASIO per sfruttare l'hardware esterno non è la scelta giusta. Per non parlare di utilizzare il convertitore di 16 macchine ultra tech, come tubi e UAD 2-610, forse dovrei collegare direttamente ai microfoni e poi andare in convertitore 16 ultra .. sarebbe meglio così
cosa ne pensi?
the sound you get is not...


Attachments:
progetto scope.GIF
progetto scope.GIF [ 138.19 KiB | Viewed 3481 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esterno
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 6:20 am 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
this is workflow cable studio


Attachments:
WORKFLOW complete.gif
WORKFLOW complete.gif [ 246.46 KiB | Viewed 3465 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fx hardware esternal
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 12:10 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 18, 2008 7:37 am
Posts: 212
This is currently the project, but are not happy with the sound I get, I believe that with the Cubase ASIO to exploit the external hardware is not the right choice. To say nothing of using the converter 16 ultra tech machines, such as pipes and UAD 2-610, maybe I should connect directly to the microphones and then go to converter 16 ultra .. would be better that way
What do you think?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group