New G.O.S.T Analyzer plugin

Planet Z Announcements

Moderators: valis, garyb

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Fri Dec 21, 2012 3:33 am

tgstgs wrote:well you see nothing at all doing feedback on your analyzer simply course it has no outpad you could feedback;
but if you feedforward your feedbackcircuitsout into the inpads of your analyzer
you would see with a sinsweep or a whitenoise feedinto your feedbackcircuit what filtereffects your creating;
as for amplification i send you some welcome to digital domain vibes;
Thats not good enough and we are not doing filtereffects when amplifying.
So if I ask like this instead then .
Since we avoy compressing in the mastering process,
all the way to the last step
Then nothing gets overcompressed .
In what way can we use it in the mastering process ,
compared to how we use Wavelab to have visual sight.
Maybe its in the manual .
Bear

User avatar
JoPo
Posts: 2091
Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by JoPo » Fri Dec 21, 2012 12:07 pm

... I don't have any curve here... I tried every button / slider ... Is there a hided on/off button ?

Don't I have just to wire it to an audio output ?
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <

User avatar
JoPo
Posts: 2091
Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by JoPo » Fri Dec 21, 2012 12:10 pm

!!! The solution was to send a message on this thread to make it working ! .... Right ?



Just after my message (2minutes ago), it decided to work !
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <

User avatar
petal
Posts: 2166
Joined: Sun Sep 15, 2002 4:00 pm
Location: Copenhagen
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by petal » Fri Dec 21, 2012 12:14 pm

It's called Karma :)

User avatar
wouterz
Posts: 342
Joined: Wed Mar 04, 2009 4:23 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by wouterz » Fri Dec 21, 2012 2:28 pm

I like the catcher feature so it shows a steady image of the waveform so I can use high tech DSP audio technology to make silly pictures of two fat cats holding hands ;)

But seriously it is very helpful to see what the different modules do to the waveform.
Attachments
Analyzer.PNG
Analyzer.PNG (347.24 KiB) Viewed 1525 times
Electronic Music - www.insanic4.com | Music Production Resources - www.granucon.com | Netlabel - www.sonicengram.com | Multitouch Controller - www.gesturespark.com

dawman
Posts: 13107
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by dawman » Fri Dec 21, 2012 2:46 pm

I've been getting some cool waveforms too.....
Untitled11.png

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Fri Dec 21, 2012 3:12 pm

:roll:
dawman wrote:I've been getting some cool waveforms too.....
Untitled11.png
nice
:lol:

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Fri Dec 21, 2012 3:16 pm

wouterz wrote:I like the catcher feature so it shows a steady image of the waveform so I can use high tech DSP audio technology to make silly pictures of two fat cats holding hands ;)

But seriously it is very helpful to see what the different modules do to the waveform.
Thank you .
We might figure out more and more.

User avatar
wouterz
Posts: 342
Joined: Wed Mar 04, 2009 4:23 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by wouterz » Sun Dec 23, 2012 1:15 pm

I've noticed a small GUI issue, when you have the Analyzer in front of the routing window and hover the mouse over any module connector in the routing window (so that a tooltip appears) the Analyzer window disappears behind the routing window.
Electronic Music - www.insanic4.com | Music Production Resources - www.granucon.com | Netlabel - www.sonicengram.com | Multitouch Controller - www.gesturespark.com

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Sun Dec 23, 2012 2:00 pm

wouterz wrote:I've noticed a small GUI issue, when you have the Analyzer in front of the routing window and hover the mouse over any module connector in the routing window (so that a tooltip appears) the Analyzer window disappears behind the routing window.
Thank you very much , and that is certainly usefull for us ,
when working a lot and fast with Scope .
Bear

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Sun Dec 23, 2012 6:20 pm

next to nothing wrote:Please SC

It appears you have finally (well, not of late) found someone that understands true interfacing between native coding and DSP code, PLEASE FIX YOUR SAMPLERS. I remeber in the good old days, we laughed at all VSTi "samplers" not being able to sample.

Hey, now the _X64 versions doesnt even.. eh... work. For years. And you dont even care to mention this in your shop, you even promote them as 64bit wonders. And please dont say it hasn't been brought to your attention. Atleast be proper and fix your shop with what is 64bit comp and what isn't.

And yes, I am repetative, and i will continue to be :)
I agree a little bit ,but I would not blame Sonic Core.
I asked for a Sample with a Tibetan 64 foot shawm ,
thats the most fantastic sound there is.
No response at all.
Its like the Ragtime Piano I want.
Both are probarbly so hard to do , so only our feedback technic can do it.
Lets say its on my Schedule to help someone do it.
The Tibetan shawm is at least on some of the larger Cabalier Colle Organs.
I think Digital Audio Soft is to blame for that.
They have them right there in Paris on the large ones
Lets see what happens now.
Bytheway.
Merry Christmas there in Norway.
Bear

dawman
Posts: 13107
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by dawman » Tue Dec 25, 2012 3:24 am

In 2 months I will show you Ragtime as the NDA I am bound to wears off.
Think of Keith Emersons Jeremy Bender or the Sheriff....
It is that good and the controlling of the sound is remarkable.

Digital Vibes..... :wink:

niceboy
Posts: 564
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:51 am

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by niceboy » Tue Dec 25, 2012 4:20 am

dawman wrote:In 2 months I will show you Ragtime as the NDA I am bound to wears off.
Think of Keith Emersons Jeremy Bender or the Sheriff....
It is that good and the controlling of the sound is remarkable.

Digital Vibes..... :wink:
Emmerson is great , but I am planning to have my Schneider Piano with me live,
with prepared Hammers .
That' no problem now when all Venue Boards will be retiered .
Sorry we must stay focused on analysing here,
Merry Christmas
:lol:

User avatar
rhythmaster
Posts: 289
Joined: Sun Sep 02, 2001 4:00 pm
Location: Danube Town
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by rhythmaster » Wed Dec 26, 2012 2:59 am

Hi!

Sometimes it's working and sometimes not.
Could you please guys from G.O.S.T. fix this?

And the GUI issues as mentioned above.

Thanks
XITE-1, Cubase Pro 9.5, UVI, Arturia, Korg Legacy Collection, NI Komplete Ultimate 11, D16 group, Meldaproduction, Waves - WIN 10 64-bit
http://www.facebook.com/harryharrisFACE

Liquid EDGE
Posts: 857
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by Liquid EDGE » Wed Dec 26, 2012 7:52 am

That gui thing is the same with mattomat.
I'm not sure it's an issue as it seems the gui is separate from the whole scope gui's.
If you look down at the task bar in windows (when gui is open) you will notice another block for that plug in along with the scope block. If you get what I mean, maybe it's because of the new sdk ready for scope 6.

User avatar
garyb
Posts: 21559
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by garyb » Wed Dec 26, 2012 12:08 pm

yes, it is.

hubird

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by hubird » Wed Dec 26, 2012 10:00 pm

would there be a problem when using both plugs on OS9?
anyone using it that way?
thanks a lot.

tgstgs
Posts: 523
Joined: Sun Jan 15, 2006 4:00 pm

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by tgstgs » Thu Dec 27, 2012 12:46 am

@hubird the gui dll is compiled for win so they would not work but as soon as scope moves to mac
we recompile for;
workaround set up a virtual machine and there you go;
--
@rhythmaster sorry i need a more detailed error description
there is an init time when the plug is loaded in the project;
maybe you are to fast;
wait 1-2 sec when plug loads before you use it

hope this helps vibes

edit:

maybe you have a look at the catcher;
catching on an input where nothing is connected and you will see nothing course it never gets triggered

Liquid EDGE
Posts: 857
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by Liquid EDGE » Wed Jan 02, 2013 2:53 am

Just a question here. Maybe I'm being a dimwit. But was having a look at a track of mine and was struck by how much louder bass frequencies are compared to higher end, but I'm sure other analyzers don't show such a decrease in volume visually as you go up the frequencies. For example the frequency bands you see in concolveq. It's not a problem as you just increase the y axis multiplier to zoom in and see the top end better.

Is this analyzer just more accurate in its display of volume accross frequency?

I love how there is 4 inputs as well. Making it really easy to compare separate sounds in a mix and many other things like the whole mix and left right differences. Very well thought out tool.

User avatar
dante
Posts: 3786
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: New G.O.S.T Analyzer plugin

Post by dante » Wed Jan 02, 2013 11:48 am

Same here - heavy output on lower end. Haven't had time to investigate yet. Any pointers welcome.

Post Reply