Page 1 of 2

Pulsar wont wok

Posted: Mon Sep 10, 2018 11:06 pm
by sandrob
Today I had a weird message like "Do not mess with pretection ..."
and after that I have "Hardware communication error .." and installation error "Hardware can not be setup properly".

I removed the card and cleaned the connectors, reinstalled drivers, and software, but didn't help.
My "Device managger" see card normally and drivers are properly installed.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 7:37 am
by sandrob
I have tried Pulsar on another computer and I have the same symptoms. Looks like my Pulsar is dead.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 7:50 am
by Ripper
Been there, know how you feel with this.
I solved it with a recap. It's cheap and worthwhile.
If you can't do it by yourself get the board to an audio technician worth its name, it's something easy for them.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 8:51 am
by garyb
i'm sorry to hear that your card isn't working.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 10:55 am
by valis
Ripper is correct, look for someone in your area that is competent in testing and repairing electronics.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 9:15 pm
by sandrob
Thanks, guys, but what is recap? :)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 12, 2018 9:30 pm
by garyb
replacing the capacitors...

Re: Pulsar wont wok

Posted: Thu Sep 13, 2018 12:51 am
by sandrob
garyb wrote:
Wed Sep 12, 2018 9:30 pm
replacing the capacitors...
Thanks. I will try. :)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Thu Sep 13, 2018 9:59 am
by hewlet
Recap is easy on this card for people who can solder ;)
I will recap my cards the next month, i will source capasitor soon.
So if anyone want help, just send a PM :)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Sun Sep 16, 2018 2:52 am
by sandrob
Sorry for bothering you, :)
You could just have a little more detailed description of how many capacitors there are and where are they located?

Re: Pulsar wont wok

Posted: Sun Sep 16, 2018 6:24 am
by Ripper
Once out of the pc it will be easily figured.
If you need such advice i recomend you to take it to a technician. Honestly

Re: Pulsar wont wok

Posted: Sun Sep 16, 2018 7:00 am
by sandrob
Ripper wrote:
Sun Sep 16, 2018 6:24 am
Once out of the pc it will be easily figured.
If you need such advice i recomend you to take it to a technician. Honestly
I will! Thanks :)

I thought to make it easier for him. If you say that it is not complicated, then my help will not even be needed. ;)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Sep 19, 2018 5:04 am
by astroman
It is not complicated, but has to be done with extreme care - some traces of the inner layers have interconnections that can easily be ripped off if you don't use proper solder and the stuff that makes solder flow.
I know because I once did... the job in a just too quick 'n dirty way :oops:

Re: Pulsar wont wok

Posted: Sat Sep 22, 2018 2:48 am
by hewlet
Yes, i use special solder tols from my work, and microscope :)
I will source out capasitators for Pulsar 2 og Scope 15 DSP card.
I can take picture of the work later :)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Fri Sep 28, 2018 12:03 am
by sandrob
hewlet wrote:
Sat Sep 22, 2018 2:48 am
I can take picture of the work later :)
it would be great :)

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Oct 03, 2018 3:11 am
by hewlet
Hi.
I have desoldered all the capasitors on my Scope 15dsp card.
It was little tricky with the larg caps, but the smaller SMD caps are easy.
I will check my Pulsar 2 card soon.
I will post picture in this week, and a part list of caps.

Regard Kjetil. Norway

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Oct 03, 2018 3:44 am
by sandrob
hewlet wrote:
Wed Oct 03, 2018 3:11 am
Hi.
I have desoldered all the capasitors on my Scope 15dsp card.
It was little tricky with the larg caps, but the smaller SMD caps are easy.
I will check my Pulsar 2 card soon.
I will post picture in this week, and a part list of caps.

Regard Kjetil. Norway
I hope everything will work properly.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Wed Oct 10, 2018 4:31 am
by hewlet
Posting some pictures and info later today .

Re: Pulsar wont wok

Posted: Thu Oct 11, 2018 11:49 am
by hewlet
Capacitators marked with red is 47uF 6.3v
The two caps marked yellow are 47uf 16v
The blue mark is cleaned solder pads without a 47uF 6.3v.

I have ordred parts from Elfa, and i have to double check if the dimension is correct.

I can upload a video of how i recap the board next week :)

The I/O plate also ned recap, but i will check that later.

Re: Pulsar wont wok

Posted: Thu Oct 11, 2018 10:45 pm
by sandrob
hewlet wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:49 am
Capacitators marked with red is 47uF 6.3v
The two caps marked yellow are 47uf 16v
The blue mark is cleaned solder pads without a 47uF 6.3v.

I have ordred parts from Elfa, and i have to double check if the dimension is correct.

I can upload a video of how i recap the board next week :)

The I/O plate also ned recap, but i will check that later.
Thank you!!! :)