Scope 7 Bug List

An area for people to discuss Scope related problems, issues, etc.

Moderators: valis, garyb

Rebu
Posts: 61
Joined: Sun Jan 14, 2007 1:58 am

Re: Scope 7 Bug List

Post by Rebu » Fri Dec 08, 2017 7:15 am

Hello guys i solved my fx crash problem that's how:

In Scope settings, global, Screen Mode i choose "Show Desktop" (generally i work in "Hide Desktop")

In "Show desktop" mode all fx work without any crash tested on:

Scope PCI

1- Win7 64
2- Win10 64 (fresh installation)

In Hide Desktop mode a lot of fx crash scope

Hope that help someone had same problem

User avatar
JoPo
Posts: 2132
Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by JoPo » Sat Dec 09, 2017 4:44 am

The fact that values don't show up anymore when stop moving the mouse over a device knob is really annoying ! On a lot of controls, it's now impossible to have an accurate idea of the value.

I hope Holger reads Z ! :D
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <

User avatar
faxinadu
Posts: 1384
Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Location: israel
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by faxinadu » Sat Dec 09, 2017 4:59 am

----------------
Last edited by faxinadu on Thu Dec 14, 2017 1:43 am, edited 1 time in total.
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
Scope, Android and PC Developer
https://www.facebook.com/purechordsrecords/
Music
https://faxinadu.bandcamp.com/

Liquid EDGE
Posts: 861
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:00 pm
Location: Brighton England
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by Liquid EDGE » Sat Dec 09, 2017 5:29 am

faxinadu wrote:
djmicron wrote:OS: Windows 10 64 bits

Hardware Xite-1

Ulli 6ms

sample rate 48 Khz


Plug-in: Every Plug-in using sequencer modules(Solaris, modular modules, WC Pro one)

type of bug: Sequencer settings unresponsive until dsp reload(reallocation or sample rate switch)
on scope 7 are you sure? it should be fixed.
Same here faxi. It’s an Xite thing. I wish you had an Xite so you could experience yourself!!!!

Just sb404 and gateseq1 modular module fixed as per the notes in the v7 release.

User avatar
JoPo
Posts: 2132
Joined: Wed Jun 05, 2002 4:00 pm
Location: VRRAAaaooOôOooommmh
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by JoPo » Sat Dec 09, 2017 9:09 am

faxinadu wrote:
JoPo wrote: I hope Holger reads Z ! :D
he doesn't
At last ! I've found the S|C area on google earth ! Indeed, there is no internet connexion.
rmit.jpg
rmit.jpg (64.5 KiB) Viewed 2761 times
> > > > > > > > > > > > --- Musica --> here ! ---< < < < < < < < < < < <

User avatar
faxinadu
Posts: 1384
Joined: Wed Nov 01, 2006 3:12 am
Location: israel
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by faxinadu » Sat Dec 09, 2017 9:20 am

----------
Last edited by faxinadu on Thu Dec 14, 2017 1:43 am, edited 1 time in total.
Scope 3rd Party Developer
http://www.oceanswift.net
Scope, Android and PC Developer
https://www.facebook.com/purechordsrecords/
Music
https://faxinadu.bandcamp.com/

User avatar
sunmachine
Posts: 371
Joined: Mon Mar 01, 2010 12:37 am

Re: Scope 7 Bug List

Post by sunmachine » Sat Dec 09, 2017 11:52 am

catscratch wrote:Same test using the midi folder properly(?) results in exception fault. Maybe the .pre file is corrupt? The device file? Don't know.

https://youtu.be/asb-AnFoc5E
I was able to reproduce the behavior shown in your video on my SCOPE 5.1 PCI system.
And I was also able to make it work properly, so maybe there's hope! :)

What seems to make a difference is from where you save the preset file.
It looks like the preset file won't work properly when saved while removing the device.
So, please try saving it only from within the preset window and see if that works better.

Seems to be the same in version 7, so I'll make a bug report later.

User avatar
Mr Arkadin
Posts: 3231
Joined: Thu May 24, 2001 4:00 pm

Re: Scope 7 Bug List

Post by Mr Arkadin » Wed Dec 13, 2017 9:39 pm

SB404

OK, after more extensive use of SB404 I think the errors lie in the Delay effect section. Whenever I try to build a preset with delay or call up an old preset with delay a get the following two errors

1."Module SDRAM XiteDelay is not appropriate for his hardware".
Press OK. The next message then appears:

2. "PepAddRouting: Pads untitled.Ch and MidiControllerList.Channel are incompatible, cannot route".


Operating system version: Windows 7 64-bit
Scope Hardware: XITE-1
Sampling Rate: 44.1kHz
Plug-in: SB404 V2

User avatar
yayajohn
Posts: 1090
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: Scope 7 Bug List

Post by yayajohn » Thu Dec 14, 2017 4:54 am

sunmachine wrote:
Sat Dec 09, 2017 11:52 am

What seems to make a difference is from where you save the preset file.
It looks like the preset file won't work properly when saved while removing the device.
So, please try saving it only from within the preset window and see if that works better.

Seems to be the same in version 7, so I'll make a bug report later.

Glad you brought this up. I have found this to be true as well. Save the preset file BEFORE closing the device and if it asks you if you want to save while exiting, select NO. I just went through a circus with the dNa effects rack because I forgot and selected yes, then the device kept crashing the system whenever I loaded it. Solved by reloading a fresh preset file but the price paid was the loss of all presets for that device.
Agree this should be reported in the bug list even though it is a carry over.

User avatar
yayajohn
Posts: 1090
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:01 pm
Location: Everywhere....Nowhere

Re: Scope 7 Bug List

Post by yayajohn » Thu Dec 14, 2017 4:57 am

Mr Arkadin wrote:
Wed Dec 13, 2017 9:39 pm
SB404

OK, after more extensive use of SB404 I think the errors lie in the Delay effect section. Whenever I try to build a preset with delay or call up an old preset with delay a get the following two errors

1."Module SDRAM XiteDelay is not appropriate for his hardware".
Press OK. The next message then appears:

2. "PepAddRouting: Pads untitled.Ch and MidiControllerList.Channel are incompatible, cannot route".


Operating system version: Windows 7 64-bit
Scope Hardware: XITE-1
Sampling Rate: 44.1kHz
Plug-in: SB404 V2
confirmed! (same config)

User avatar
sunmachine
Posts: 371
Joined: Mon Mar 01, 2010 12:37 am

Re: Scope 7 Bug List

Post by sunmachine » Thu Dec 14, 2017 5:57 am

yayajohn wrote:
Thu Dec 14, 2017 4:54 am
Glad you brought this up. I have found this to be true as well. Save the preset file BEFORE closing the device and if it asks you if you want to save while exiting, select NO. I just went through a circus with the dNa effects rack because I forgot and selected yes, then the device kept crashing the system whenever I loaded it. Solved by reloading a fresh preset file but the price paid was the loss of all presets for that device.
Agree this should be reported in the bug list even though it is a carry over.
Thanks for the confirmation! I already made the report.

User avatar
sunmachine
Posts: 371
Joined: Mon Mar 01, 2010 12:37 am

Re: Scope 7 Bug List

Post by sunmachine » Thu Dec 14, 2017 8:54 am

Mr Arkadin wrote:
Wed Dec 13, 2017 9:39 pm
SB404

OK, after more extensive use of SB404 I think the errors lie in the Delay effect section. Whenever I try to build a preset with delay or call up an old preset with delay a get the following two errors
I've added a bug report for this one as well.
Everyone can do it by the way... ;) See here for more info: viewtopic.php?f=1&t=35261

User avatar
dante
Posts: 3809
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by dante » Fri Dec 22, 2017 3:41 pm

Rebu wrote:
Fri Dec 08, 2017 7:15 am
Hello guys i solved my fx crash problem that's how:

In Scope settings, global, Screen Mode i choose "Show Desktop" (generally i work in "Hide Desktop")

In "Show desktop" mode all fx work without any crash tested on:

Scope PCI

1- Win7 64
2- Win10 64 (fresh installation)

In Hide Desktop mode a lot of fx crash scope

Hope that help someone had same problem
I can confirm this - Scope Setting -> Global -> Show Desktop. Enabling this STOPPED the R6025 'pure virtual function call' error I was getting on loading the SC-AutoGate and the SC-Brickwall EQ. These plugins now load normally. Switch to 'Hide Desktop' option and the crashes occur again. This is Scope XITE x64 and Scope PCI x64 both Win8 and Win10 fresh installs.

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 Bug List

Post by garyb » Fri Dec 22, 2017 5:01 pm

both load here in Win10 64bit with desktop hidden.

User avatar
dante
Posts: 3809
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by dante » Sat Dec 23, 2017 3:36 pm

Did you install Scope 7 over the top of 5.1 ?

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 Bug List

Post by garyb » Sat Dec 23, 2017 5:07 pm

yes, and no....

i have done it both ways.

User avatar
dante
Posts: 3809
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by dante » Sat Dec 23, 2017 8:30 pm

Lol

Anyway, about Scope - its not OS specific, so may be hardware specific ( eg graphics card issue). I cleaned out and re-installed the C++ runtime so doesn't seem like that's the issue.

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 Bug List

Post by garyb » Sat Dec 23, 2017 8:58 pm

i don't know what's going on with different people's computers. it's very hard to pin down what is happening with only a few people having a problem and so little information. obviously, something is happening. i don't know if it's a service tweak or a windows tweak or some kind of hardware incompatibility, or a software bug that is only revealed with certain combinations. i guess it's not something done to the installation, like overwriting new files with old ones, since it seems recurring to those who experience it...

User avatar
dante
Posts: 3809
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Scope 7 Bug List

Post by dante » Sat Dec 23, 2017 9:16 pm

what chipset / graphics card U running ?

User avatar
garyb
Posts: 21657
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Scope 7 Bug List

Post by garyb » Sat Dec 23, 2017 9:35 pm

old ones.
nothing tricky here.

Post Reply