Installing a 2nd card: how to?

An area for people to discuss Scope related problems, issues, etc.
Post Reply
binaural
Posts: 7
Joined: Tue Sep 09, 2014 11:56 am

Installing a 2nd card: how to?

Post by binaural » Sun Mar 12, 2017 10:58 am

I've got a Pulsar II card coming in tomorrow to help my maxed-out Luna card (I need the additional ADAT, too). The Luna is on 5.1 software and works great.

Is there anything I should/shouldn't do when it comes to the install? I'm hoping I could just install the new board and start working the 6 dsp's right away, not fiddling the Windows stuff, as I'm already on 5.1.

How should I proceed? I searched the forum, but couldn't find a definate answer.

Thanks!

Jasper

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Installing a 2nd card: how to?

Post by garyb » Sun Mar 12, 2017 11:28 am

you need an S/TDM cable to connect the two cards. if you don't have one, you will need to make one.
http://forums.scopeusers.com/viewtopic.php?f=3&t=662
http://www.hitfoundry.com/issue_10/stm_mast.htm

then, just install the card and start the computer. windows should find the driver. if it doesn't, you can manually install it from the device manager, or by just rerunning the Scope installer.

binaural
Posts: 7
Joined: Tue Sep 09, 2014 11:56 am

Re: Installing a 2nd card: how to?

Post by binaural » Sun Mar 12, 2017 11:44 am

garyb wrote:you need an S/TDM cable to connect the two cards. if you don't have one, you will need to make one.
http://forums.scopeusers.com/viewtopic.php?f=3&t=662
http://www.hitfoundry.com/issue_10/stm_mast.htm

then, just install the card and start the computer. windows should find the driver. if it doesn't, you can manually install it from the device manager, or by just rerunning the Scope installer.
Thanks! STDM cable is provided, forgot to mention that, Hope no re/installing is required. Looking forward to mix 32 channels of two A16 in full CW quality. It really is a step up from my 03D Yamaha desk...

Thanks again,
Jasper

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: Installing a 2nd card: how to?

Post by garyb » Sun Mar 12, 2017 12:48 pm

if you run the Scope installer, it's only to install the driver for the new card. no need to uninstall...

User avatar
dante
Posts: 3702
Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Re: Installing a 2nd card: how to?

Post by dante » Mon Mar 13, 2017 1:23 pm

There's this - if you don't have hard copy manuals http://www.hitfoundry.com/issue_21/stp_mast.htm

fidox
Posts: 615
Joined: Sun Aug 17, 2003 4:00 pm
Location: Slovenia
Contact:

Re: Installing a 2nd card: how to?

Post by fidox » Tue Mar 14, 2017 12:15 am

just add new card and install driver.
i don't know which windows version you have, but with win8 or win10 you'll need to enable test mode first to install driver.

enable : (run as administrator)
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

install driver

disable : (run as administrator)
bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Post Reply