PlanetZ@scopeusers.com

Scope Users Community
It is currently Fri Aug 18, 2017 5:54 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 10:58 am 
Offline

Joined: Tue Sep 09, 2014 11:56 am
Posts: 5
I've got a Pulsar II card coming in tomorrow to help my maxed-out Luna card (I need the additional ADAT, too). The Luna is on 5.1 software and works great.

Is there anything I should/shouldn't do when it comes to the install? I'm hoping I could just install the new board and start working the 6 dsp's right away, not fiddling the Windows stuff, as I'm already on 5.1.

How should I proceed? I searched the forum, but couldn't find a definate answer.

Thanks!

Jasper


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 11:28 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20901
Location: ghetto by the sea
you need an S/TDM cable to connect the two cards. if you don't have one, you will need to make one.
viewtopic.php?f=3&t=662
http://www.hitfoundry.com/issue_10/stm_mast.htm

then, just install the card and start the computer. windows should find the driver. if it doesn't, you can manually install it from the device manager, or by just rerunning the Scope installer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 11:44 am 
Offline

Joined: Tue Sep 09, 2014 11:56 am
Posts: 5
garyb wrote:
you need an S/TDM cable to connect the two cards. if you don't have one, you will need to make one.
viewtopic.php?f=3&t=662
http://www.hitfoundry.com/issue_10/stm_mast.htm

then, just install the card and start the computer. windows should find the driver. if it doesn't, you can manually install it from the device manager, or by just rerunning the Scope installer.


Thanks! STDM cable is provided, forgot to mention that, Hope no re/installing is required. Looking forward to mix 32 channels of two A16 in full CW quality. It really is a step up from my 03D Yamaha desk...

Thanks again,
Jasper


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Sun Mar 12, 2017 12:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Posts: 20901
Location: ghetto by the sea
if you run the Scope installer, it's only to install the driver for the new card. no need to uninstall...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 1:23 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 24, 2001 4:00 pm
Posts: 3607
Location: Melbourne Australia
There's this - if you don't have hard copy manuals http://www.hitfoundry.com/issue_21/stp_mast.htm


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Installing a 2nd card: how to?
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 12:15 am 
Offline

Joined: Sun Aug 17, 2003 4:00 pm
Posts: 594
Location: Slovenia
just add new card and install driver.
i don't know which windows version you have, but with win8 or win10 you'll need to enable test mode first to install driver.

enable : (run as administrator)
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

install driver

disable : (run as administrator)
bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING OFF


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate to help support this community


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group