VDAT on Windows 10x64

An area for people to discuss Scope related problems, issues, etc.

Moderators: valis, garyb

Music Manic
Posts: 1630
Joined: Wed May 15, 2002 4:00 pm
Contact:

Re: VDAT on Windows 10x64

Post by Music Manic » Wed Oct 24, 2018 2:03 pm

garyb wrote:
Wed Oct 24, 2018 1:34 pm
probably, eventually.
i know that is one of the things that is being worked on for v7.1.
Great news. Will stereo record be integrated?

User avatar
garyb
Posts: 21712
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: VDAT on Windows 10x64

Post by garyb » Wed Oct 24, 2018 2:13 pm

i don't have any information about that, but i'm sure it will still be a virtual ADAT.

dawman
Posts: 13284
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: VDAT on Windows 10x64

Post by dawman » Wed Oct 24, 2018 3:27 pm

Music Manic wrote:
Wed Oct 24, 2018 11:57 am
garyb wrote:
Wed Oct 24, 2018 9:37 am
if you get it to work, great. HOWEVER, VDAT is almost 20 years old. it was never intended to work in 64bit windows, because 64bit windows was not even something that existed back then. if you use ANY version of VDAT in 64bit, you will have problems.
Thanks for info Gary. I didn't know that. I use it all the time instead of consolidating in the DAW. I've always felt it gives me what I hear and doesn't interfere with the original audio.

Will it be fixed BTW?
It’s exactly why I liked VDAT.
Live you can trigger audio segues and FX, etc.
But once you convert it to mp3/4 the magic is lost.

I had people complimenting the vocalists, only 2, but triggered their own harmonies and sounded like 4 well produced singers.
I prefer hardware for that these days, but would be nice to see if it’s been polished up even more.

Music Manic
Posts: 1630
Joined: Wed May 15, 2002 4:00 pm
Contact:

Re: VDAT on Windows 10x64

Post by Music Manic » Wed Oct 24, 2018 4:18 pm

dawman wrote:
Wed Oct 24, 2018 3:27 pm


It’s exactly why I liked VDAT.
Live you can trigger audio segues and FX, etc.
But once you convert it to mp3/4 the magic is lost.

I had people complimenting the vocalists, only 2, but triggered their own harmonies and sounded like 4 well produced singers.
I prefer hardware for that these days, but would be nice to see if it’s been polished up even more.
So I’m not imagining that the quality of Vdat has something!!

MP3s......forget about it. Has to be at least 16 bit.

dawman
Posts: 13284
Joined: Sun Jul 24, 2005 4:00 pm
Location: PROJECT WINDOW

Re: VDAT on Windows 10x64

Post by dawman » Thu Oct 25, 2018 10:07 am

It’s similar to NOT using Zebra2 FX and routing them into Scope, or even Pedals like Im using.
Once you detach VDAT from the project window or convert, it’s just another audio file.
If people notice these subtleties I believe they have the ear it takes to create great mixes.

Post Reply