PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

An area for people to discuss Scope related problems, issues, etc.
Post Reply
User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by readymedia » Thu Feb 02, 2017 7:36 am

Hi, there!

I got a second 15 DSP card. Now I have 36 DSPs. I tested the whole system with 12 instances of Modular2 "Industrial loop". At nearly full bar on DSP meter (well is quite a lot!) I often got "PCI-Master-Abort"... I use Gigabyte GIGABYTE GA-EP45-UD3R Board with 4GB and WinXP. Is that normal?... I'm afraid, that the new 15 DSP board may are defective in a way... I'll attach my screenshot of IRQ boot screen soon. Just one Board has an unique IRQ (5) others boards share the IRQ with IDE, USB 1.1 and USB 2.0 controllers.

Cheers, Andreas
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by garyb » Thu Feb 02, 2017 11:07 am

it might be normal...

User avatar
RA
Posts: 305
Joined: Fri Aug 18, 2006 4:00 pm
Contact:

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by RA » Thu Feb 02, 2017 12:32 pm

:lol:

i also think you should be happy when it performs like this haha....gary always puts a smile on my face :D
- We're freaks about gearz and methods -
More on dNa: http://dnamusic.nl

User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by readymedia » Thu Feb 02, 2017 2:03 pm

Hey, thanks! Now I'm super happy with my setup! ;)
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by garyb » Thu Feb 02, 2017 2:20 pm

sure.

i'd move the card sharing an irq with the USB controllers, if possible. if it can't be moved, i'd probably disable the usb controllers that share the irq with the Scope card and use a hub, if i needed more ports, just to be on the safe side.

User avatar
Marco
Posts: 904
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by Marco » Thu Feb 02, 2017 8:04 pm

I have 3 cards with 45 dsp and it works like hell
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by readymedia » Wed Feb 15, 2017 12:27 pm

Oh dear... The new card suddenly shows "NA" in IRQ list at boot up and the card is disappeared from Windows System Control and of course from Scope "Registry"... After several reboots the card appears with an IRQ, but after opening some projects Scope says "A communication error with Scope (brd 2) has occured" ... After confirming comes "array index 136 out of bounds", then "PCI capacity limit reached" and then comes the freeze... ;/
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by garyb » Wed Feb 15, 2017 12:40 pm

sounds bad.
try cleaning the card's contacts with 99%pure alcohol or a good commercial contact cleaner. if you use alcohol, i MUST be at least 99% pure!

User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by readymedia » Thu Feb 16, 2017 3:35 pm

I did, what Nestor did in the last post. Cleaning the contacts (PCI and STDM) with rubber and then (yes, Garry :) with a good commercial contact cleaner. I put also an additional fan close to the three boards. My system stress-test ;) with twelve instances of Modular 2 (Industrial loop) was fine but not that long. Today I also played a bit with Prodyssey without any problems. Hope its gone now...
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

User avatar
garyb
Posts: 21192
Joined: Sun Apr 15, 2001 4:00 pm
Location: ghetto by the sea

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by garyb » Thu Feb 16, 2017 3:37 pm

i hope so too!

User avatar
Nestor
Posts: 6250
Joined: Tue Mar 27, 2001 4:00 pm
Location: Fourth Dimension Paradise, Cloud Nine!

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by Nestor » Thu Feb 16, 2017 7:32 pm

Great that it is goin well :)
*MUSIC* The most Powerful Language in the world! *INDEED*

User avatar
Marco
Posts: 904
Joined: Thu Oct 10, 2013 4:27 pm
Location: Germany

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by Marco » Thu Feb 16, 2017 9:36 pm

Maybe the win XP is not the best choice. I use win7, and it runs like hell. :D
New daw and vst plug in need more win7.
Scope 7 user since 2017 and Scope user since 1998. :o

User avatar
readymedia
Posts: 39
Joined: Sun Oct 13, 2013 11:33 am
Contact:

Re: PCI-Master-Abort at nearly max. load of DSP Meter

Post by readymedia » Sun Feb 19, 2017 1:49 pm

@all:
Thanks!

@anabella:
I just sequence the CW cards from my MacBook (@ Logic 9) via midi cable ;) Quite old school, maybe... So the PC just have WinXP, Scope 5.1 and just a fan/temperature monitoring software. Wait... I also use Synergy (LAN is on also) for sharing my mouse & keyboard. Never had serious problems with WinXP - so I think the card was responsible for the last issue.
me, M6700/i7quad/Win7 + PT11/Ableton
Macbook Pro A1286/C2D/Leon + Logic 9
SFP5.1 + ScopePro + Pulsar2 + Adern Modular

Post Reply